Mergi la conţinutul principal

"Saptamina creierului" organizata si la Colegiul "Balcescu"

In perioada 12 - 18 martie, la Colegiul "Balcescu" se vor desfasura mai multe evenimente organizate cu ocazia actiunii "Saptamina creierului", organizata de Fundatia "Dana" si "Dana Alliance for Brain Initiatives" din Statele Unite ale Americii, cu scopul de a informa publicul larg despre progresele si beneficiile cercetarilor in domeniul creierului. Sint planificate: Concursul de neurostiinte - editia I, Concursul de desene "Ce poate face creierul", prezentarea revistei "Biomet" realizata prin contributia elevilor claselor a VII-a, a XII-a D si a IX-a F, o lectie deschisa cu tema "Notiuni de neurostiinte" realizata cu elevii clasei a VII-a si o expozitie de postere in holul colegiului despre domeniile de studiu
ale Neurostiintelor, realizate dupa un ghid al Asociatiei Britanice de
Neurostiinte. Activitatile sint coordonate de profesorul Cristian Gurzu si directorii colegiului, prof. Carmen Botea si Traian Pintiliescu.
Colegiul National "N.Balcescu" figureaza ca partener pe site-ul Fundatiei "Dana" din Statele Unite ale Americii, in organizarea acestui eveniment international, fiind singurul colegiu din Romania printre cele 220 de colegii din Statele Unite ale Americii si alte aproximativ 1.750 de institutii de invatamint superior, institute de cercetare sau agentii guvernamentale ce desfasoara campania "Brain Awreness Week". Ca urmare a experientei si eforturilor personale, profesorul Cristian Gurzu se numara printre cistigatorii din acest an al unui grant "Saptamina creierului 2007", acordat de Fundatia "Dana" prin Federatia Europeana a Societatilor de Neurostiinte (FENS), cu sediul la Centrul de Medicina Moleculara si Neurostiinte Max - Delbruck din Berlin, Germania. Campania "Saptamina Creierului" a inceput in anul 1996 ca o campanie nationala in Statele Unite ale Americii, prin eforturile a 160 de parteneri. In anul 2006, existau deja 1.972 de parteneri din 66 de state care transmit mesajul international, despre importanta cercetarilor pe creier. Fundatia "Dana" aloca, prin competitie, granturi in Europa pentru activitati de informare si educare a publicului larg, prin evenimente in cadrul campaniei "Saptamina Creierului". Din 59 de aplicatii depuse in acest an de universitati si institute de cercetare de renume in domeniul neurostiintelor din Europa, doar 31 de aplicatii au fost aprobate.

Dana Alliance for Brain Initiatives - organizatie nonprofit cu peste 250 de cercetatori, din care 10 membri sint Laureati ai Premiului Nobel.

Fundatia "Dana" realizeaza campanii de promovare prin parteneri
din Statele Unite ale Americii si din intreaga lume incluzind:
organizatii medicale, institute de cercetare, institute nationale de
sanatate, agentii guvernamentale, spitale si universitati, licee,
organizatii profesionale. Este o fundatie filantropica privata, cu interese in promovarea stiintei, sanatatii si educatiei. Fondatorul ei, Charles A. Dana, fost legislator in statul New York, a finantat si condus Fundatia "Dana" din anul 1950 pina in anul 1966, dind o forma activa programelor si principiilor sale pina in anul 1975. Dana Alliance for Brain Initiatives este o organizatie nonprofit ce cuprinde peste 250 de cercetatori in domeniul neurostiintelor, din care 10 membri sint Laureati ai Premiului Nobel. A fost fondata cu scopul de a oferi informatii despre beneficiile aduse de cercetarile in domeniul creierului atit pentru publicul larg, cit si pentru cel personal. Se estimeaza ca aproximativ una din cinci persoane sufera de o boala sau tulburare a creierului, de la dependenta de cocaina, tulburari de invatare si memorie in boala Alzheimer sau leziuni ale maduvei spinarii. Recent, s-au facut pasi importanti in studiul creierului prin tehnici de imagistica, ce permit cercetatorilor sa studieze functiile creierului, sa explice fundamentul genetic si sa descopere noi medicamente.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro