Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Santiere inecate in noroi

Santierele deschise de CET in mai multe zone din oras pentru inlocuirea unor conducte de termoficare s-au transformat intr-un adevarat cosmar pentru braileni. Desi in unele locuri conductele au fost deja montate, terenul nu a fost adus in stadiul initial, asa cum ar fi fost normal. Gropile s-au astupat cu pamint, insa nu s-a turnat si asfalt, iar ploile din ultimele zile au umplut zonele respective cu noroi. Asa se intimpla, de exemplu, in curtea interioara a blocului C, de pe Calea Calarasilor, mai exact in spatele fostului restaurant "Matteo Junior". "Cei de la CET au schimbat tevile in luna mai, iar apoi au plecat, lasind gropile neastupate. Dupa citeva saptamini, au venit si le-au astupat cu pamint si asa au ramas. Toata vara ne-a stresat praful, acum au inceput ploile si trebuie sa mergem prin noroi", ne-a declarat un locatar al blocului C.
Conducerea CET Braila se disculpa spunind ca lucrarile de inlocuire a conductelor au fost executate de o firma din Oradea, care a obtinut contractul prin licitatie. Este vorba despre societatea "Izoplus" care, la rindul ei, a subcontractat lucrarile de readucere a terenului la forma initiala firmei "Telbra" Braila. "Noi am incheiat contractul de reabilitare a retelelor secundare cu firma “Izoplus”, iar aceasta a subcontractat partea de asfaltare firmei “Telbra”. Cele doua societati raspund de situatia din teren. Oricum, termenul de finalizare a lucrarilor expira pe 15 noiembrie 2008, deci deocamdata nu se poate vorbi despre intirzieri", ne-a declarat Ionel Patrascu, directorul CET.
Pentru brailenii care suporta de citeva luni disconfortul cauzat de indolenta firmelor responsabile cu derularea acestor lucrari, faptul ca termenul de executie nu a fost depasit conteaza mai putin. In consecinta, Primaria a primit o avalansa de reclamatii la adresa CET SA, firma pe care brailenii o considera vinovata de situatia din teren. Ieri, primarul Aurel Simionescu a purtat o discutie cu reprezentantii CET, "Telbra" si "Izoplus". "Le-am cerut sa imi prezinte, pina miine (azi n.n.) un grafic exact de refacere a strazilor din Obor si Hipodrom, pe care s-a sapat. Se anunta zece zile cu vreme buna si eu sper sa se profite de acest aspect si sa se recupereze intirzierile de pina acum", ne-a declarat primarul Simionescu.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii