Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sanitas, negocieri la Ministerul Muncii pentru salariile personalului administrativ din spitale

Federaţia Sanitas poartă negocieri cu Ministerul Muncii pe marginea salariilor personalului tehnic administrativ din spitale şi ale angajaţilor din direcţiile de sănătate publică.
"Este o nemulţumire generalizată, vine pe fondul celor nouă luni de negocieri, în care am descoperit câteva lucruri cu care nu suntem de acord. În primul rând, diferenţele foarte mari între aceleaşi tipuri de profesii în spitalele neclinice şi spitalele clinice, diferenţe foarte mari între nivelul de pregătire de postliceala şi studii superioare, excluderea în totalitate a personalului tehnic administrativ din spitale şi a colegilor noştri din DSP, aici am în vedere funcţionarii publici şi cei din creşe. Săptămâna trecută a apărut ordonanţa 43 prin care, dintr-o dată, s-au găsit resursele financiare necesare pentru a asigura o creştere salarială pentru personalul tehnic din ministere. Asta după ce la întâlnirile cu miniştrii Muncii şi Sănătăţii de acum 2 săptămâni de la Guvern, ni s-a spus foarte clar că nu sunt bani şi ca se va interveni pe legea de salarizare de la 1 septembrie. Suntem în data de 5 şi deocamdată nu am primit nicio invitaţie", a declarat Marius Sepi, reprezentant al Federaţiei Sanitas.

Marius Sepi a precizat că Sanitas ia în calcul greva generală dacă nu se va găsi o soluţie.

"Pregătim o grevă generală adevărată în sistemul de sănătate şi de asistenţă socială. Nu mi se pare normal ca în aceeaşi profesie să asistăm la diferenţe sociale de peste 800 de lei, in spitalele clinice şi neclinice. De asemenea, diferenţa de venit între colegii cu studii posticeale şi cei cu studii universitare este şi de 1.200 lei", a spus Marius Sepi.
Categorie articol: 

Comentarii