Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Salvatorii de la SMURD au serios de muncă

Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) "Dunărea" Brăila a fost alertat pentru a interveni la 1.735 cazuri, de la începutul anului în curs. În cadrul acestor intervenţii a fost acordat ajutor medical calificat unui număr de 1.610 persoane adulte şi 52 copii.
Pentru ajutor medical de urgenţă s-au consemnat 1.558 de intervenţii, din care 861 acţiuni pentru diverse afecţiuni medicale, 386 pentru traumatisme, 148 pentru intoxicaţii. Au mai fost efectuate 66 intervenţii de acordare a primului ajutor la accidente rutiere, 45 pentru afecţiuni neurologice şi psihiatrice, 41 pentru afecţiuni cardiace, două pentru arsuri, una pentru afecţiuni oftalmologice, iar în cinci cazuri de stop cardio-respirator s-au făcut resuscitări. Din păcate, pentru trei persoane nu s-a mai putut face nimic la sosirea echipajelor SMURD, acestea fiind găsite decedate.
SMURD a mai avut 146 de intervenţii pentru transport de persoane de la domiciliu la ambulanţă.
Au fost consemnate şi intervenţii mai speciale. Astfel, echipajele SMURD au fost solicitate să salveze o persoană blocată între două ţevi de agent termic, precum şi o persoană blocată în propriul apartament.
Categorie articol: 

Comentarii