Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Salvati de contestatii

La sesiunea din iunie-iulie a examenului de Bacalaureat 2007, 35 de elevi din judetul Braila care au depus contestatii au reusit sa ia note de trecere, dupa ce, initial, primisera note sub 5.00. In plus, inspectorul de imagine al Inspectoratului Scolar Judetean, Maria Stefan, a precizat intr-un comunicat de presa ca dintre cele 758 de contestatii inregistrate la diferite discipline, 191 au fost modificate in urma reevaluarii. Astfel, 140 de lucrari au fost apreciate cu note mai mari fata de nota initiala, iar dintre acestea, 35 au trecut pragul de trecere. Pentru 51 de elevi, insa, contestatiile au fost cu ghinion, deoarece in urma recorectarii tezelor, ei au obtinut note mai mici decit avusesera initial.
Reamintim ca, in prima sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an au participat 2898 de candidati de la toate formele de invatamint: zi, seral, fara frecventa, frecventa redusa, distanta, din seria curenta si din seriile anterioare, adica 97,31% din numarul total al candidatilor inscrisi. Doi elevi au fost eliminati pentru tentativa de frauda, iar 1966 de candidati au promovat. Astfel, procentul de promovabilitate inainte de contestatii a fost de 67,84%.
Acum, ca perioada de solutionare a contestatiilor s-a incheiat, daca-i punem la socoteala si pe cei 35 de candidati care au trecut de la "respins" la "promovat", procentul de promovabilitate dupa prima sesiune a examenului de Bacalaureat tot nu depaseste 70%.
Categorie articol: 

Comentarii