Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Salvaţi Pădurea Stejaru!

Cunoscutul caricaturist Costel Pătrăşcan a iniţiat o acţiune de salvare a Pădurii Stejaru şi îndeamnă brăilenii să vină duminică, la ora 10.00, pe platoul din faţa Primăriei, pentru a spune "Nu!" tăierii pădurii. În cadrul acţiunii de protest va avea loc şi o strângere de semnături şi vor fi desemnate persoanele care vor participa în data de 9 iunie la întâlnirea de la Primăria Chiscani, unde este organizată dezbaterea publică privind avizul de mediu.
"Chem brăilenii să ne dăm mâna şi să salvăm Pădurea Stejarul! Este vorba despre aerul pe care încă nu ni l-au luat. Dar o pot face! Duminică, 10 mai, ora 10.00, veniţi pe platoul din faţa Primăriei să spunem «Nu!» tăierii Pădurii Stejarul! Este timpul să arătăm că suntem mulţi, solidari şi avem rădăcini adânci! Luaţi-vă copiii pentru a înţelege ce moştenire au, ce trebuie să păstreze şi să apere la rândul lor! Este timpul să protestăm pentru salvarea singurei păduri din vecinătatea Brăilei, Pădurea Stejarul! În zona noastră, fiecare copac contează. Este timpul să dăm examenul maturităţii civice! Vă aştept!", a declarat Costel Pătrăşcan, iniţiatorul acţiunii.
Reamintim că, în urmă cu aproximativ cinci ani, un grup de brăileni format din Valentin Chisceanu, George Iurov, Elena Iurov, Costel Guruianu, Otilia Niţă, Leonard Mîrza, Laurenţia Mîrza, Cristian Niţă, Cristian Mîrza, Alexandra Periverzof, Virgil Voiu, Gina Chisceanu, Ionel Stănilă, Gabriela Stănilă, Mihai Periverzof şi-au exprimat intenţia de a defrişa o porţiune de 13 hectare din pădurea Stejaru pentru a construi acolo Ansamblul Spocial Sportiv "Dunărea". Ideea acestora a revenit recent pe agenda Agenţiei pentru Protecţia Mediului Brăila, după ce grupul amintit a obţinut o hotărâre definitivă a Curţii de Apel Galaţi. Prin respectiva hotărâre, instanţa obligă APM Brăila să reia procedura de analiză a raportului de mediu aferent proiectului şi să ia o decizie privind emiterea avizului de mediu. Menţionăm că pe data de 9 iunie a.c. va avea loc o dezbatere publică, în sediul Primăriei Chiscani, unde toţi brăilenii interesaţi de subiect sunt chemaţi să îşi exprime opiniile pro sau contra tăierii copacilor.

 
Categorie articol: 

Comentarii