Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Salvaţi Dacia Unirea de la desfiinţare!

• este apelul transmis brăilenilor de către Asociaţia Suporterilor, în cadrul unei conferinţe de presă

 

Ieri, la prânz, Asociaţia Suporterilor Daciei Unirea a organizat o conferinţă de presă în cadrul căreia a dorit să facă cunoscut iubitorilor de fotbal din oraşul nostru situaţia critică în care se află clubul de fotbal.

Mai precis, Marian Oprea, unul dintre membrii fondatori ai acestei asociaţii. şi Sandu Paveliuc, mebru, au scos în evidenţă faptul că în acest moment Dacia Unirea este în situaţia în care nu are resursele financiare pentru a continua activitatea în Liga a II-a, ci poate doar să continue cu grupele de copii şi juniori în competiţiile aferente acestor categorii de vârstă. Iar dacă în două săptămâni situaţia financiară nu se redresează Dacia Unirea fie se va desfiinţa, fie va continua activitatea doar în Liga a III-a, dacă acest lucru va fi permis de Federaţia Română de Fotbal.

“Anul viitor vom împlini 100 de ani de activitate, ar fi păcat să clacăm acum şi să nu avem posibilitatea de a sărbători centenarul. Însă situaţia Daciei Unirea în acest moment este una critică. Finanţarea de la Primărie este una de avarie, din câte ştiu eu. de 330.000, iar din această sumă ar mai fi de primit ceva mai puţin de 100.000 lei, în timp ce Consiliul Judeţean ar urma să acorde 400.000 lei. Mai sunt cam două săptămâni în care ne putem înscrie în Liga a II-a, timp în care ar trebui să ne conturăm şi lotul. Dar fără un buget clar pe cine poţi să aduci? Ca să nu mai spun că la acest moment, din câte ştiu eu, doar cinci - şase jucători mai sunt sub contract cu Dacia Unirea, nu-i ştiu după nume. În această situaţie nu se poate vorbi nici despre reunirea lotului sau despre un cantonament. Rugăm autorităţile locale să ne aloce mai mulţi bani, pe brăileni să vină alături de noi, fie ca membri ai asociaţiei, fie la meciurile de fotbal, ca să salvăm Dacia Unirea de la desfiinţare. Ca să devină membri plătesc o taxă de înscriere de 30 lei apoi o taxă lunară de 20 lei, iar persoanele juridice 100 lei pe lună. Cu cât suntem mai mulţi cu atât viaţa echipei noastre de fotbal se prelungeşte”, a punctat Sandu Paveliuc.

Un astfel de îndemn a fost lansat şi de Marian Oprea.

“Am fost şi am vorbit cu şefii administraţiei locale dar veştile, cel puţin cele de la Primărie, nu sunt dintre cele mai încurajatoare pentru noi. Suntem într-un moment de răscruce a echipei de fotbal. Noi ne-am constituit în această Asociaţie a Suporterilor pentru a sprijini clubul de fotbal Dacia Unirea, să îl menţinem în viaţă şi vom fi alături de această echipă indiferent de eşalonul în care va evolua pe viitor. Ne-am dori să continuăm în Liga a II-a, pentru că este foarte greu să revii în acest eşalon, îţi trebuie timp şi bani. De aceea prin acest strigăt de disperare sperăm să salvăm Dacia Unirea de la desfiinţare. Am făcut şi o cerere de asociere între clubul de fotbal Dacia Unirea şi autorităţile locale, ca în cazul echipei de handbal, HC Dunărea. Poate cineva va înţelege că Brăila are nevoie de fotbal. Să fim parteneri în cadrul acestui club. La ultimul meci de pe teren propriu din campionatul recent încheiat primarul Marian Dragomir a venit în vestiarul Daciei Unirea şi le-a promis jucătorilor că va mai vira o tranşă de bani din suma promisă şi s-a ţinut de cuvânt. Şi tot atunci le-a spus jucătorilor că în cazul în care vor menţine echipa în Liga a II-a îi va sprijini financiar să continue în acest eşalon. Noi toţi sperăm ca această minune să se producă şi echipa de fotal brăileană să poată sărbători la anul 100 de ani de existenţă”, a declarat cu acest prilej Marian Oprea.

La finalul conferinţei de presă organizatorii i-au rugat pe reprezentanţii mass media să vadă în ce stare deplorabilă se află suprafaţa de joc de pe Stadionul Municipal.

“Noi încercăm în această perioadă să reparăm cât de cât suprafaţa de joc de pe Municipal. Din câte am auzit, terenul a fost gazonat prin 1973, de atunci s-au făcut mici intervenţii, dar niciodată nu s-a schimbat în întregime gazonul” a mai explicat Marian Oprea.
Categorie articol: 

Comentarii