Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Salonul International de caricatura, intre ironie, cinism si absurd

Pe simezele din holul Casei Tineretuui au fost expuse sute de caricaturi, cele mai bune realizari ale Salonului International de Caricatura, editia a III-a, ce a avut tema "Dragostea". Presedintele juriului a fost Tudor Octavian, iar ca memebri: Mihai Stanescu, Vladimir Kazanevski, Leonte Nastase si Costel Patrascan. Au fost premiati sapte caricaturisti care au pus mai mult sentiment in desenele lor, dupa cum au spus chiar membrii juriului. La concurs au participat 271 de caricaturisti din 50 de tari, care au trimis 760 de caricaturi. Marele Premiu l-a obtinut Pavel Constantin, Pavel Botezatu a luat Premiul I, Rumen Dragostinov - Bulgaria a primit premiul II, iar Yuriy Kosobukin - Ucraina premiul III. S-au acordat si trei premii speciale obtinute de: Gabriel Rusu, Mihai Ignat din Romania si Pol Leurs din Luxemburg.
Primarul Aurel Simionescu, prezent la festivitatea de premiere, a precizat ca si aceasta manifestare la care au participat atitia artisti din lume profileaza acea luna de evenimente culturale internationale care sa se desfasoare la Braila si care sa aseze orasul pe harta lumii. Presedintele juriului, Tudor Octavian, a spus ca tema acestui salon, "Dragostea", a fost foarte genereoasa, si tocmai din acest motiv a fost si foarte dificila, insa s-a ajuns, din fericire, la un spectacol al inteligentei si la un maxim de libertate.
Invitatii speciali ai serii au fost artistii Ada Milea si Bogdan Burlacianu, care si-au incintat spectatorii cu aproape 45 de minute de muzica ironica, cinica, absurda. Intre melodiile interpretate a fost si celebrul de acum song din "Omul perna", "Degetele".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii