Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Salonul brăilean de caricatură a cucerit lumea

A IX-a ediţie a Salonului Internaţional de Caricatură, ce are ca temă "Presa", este cea mai amplă de până acum. S-au primit 870 de lucrări, faţă de 418 de anul trecut, de la 263 de participanţi, şi aici dublu faţă de anul trecut, când au fost 118. Aceşti concurenţi sunt din 57 de ţări, multe fiind reprezentate pentru prima dată în competiţie: Algeria, India, Argentina, Thailanda, Azerbaijan, Columbia, Peru, Cuba, Vietnam, Armenia, Portugalia, Albania, Bangladesh, Maroc, Macedonia, Ecuador, Croaţia. În plus, s-au primit caricaturi şi din Australia. "Pentru ca Salonul Internaţional de caricatură să fie cât mai mediatizat de presă ne-am gândit să alegem o temă care să incite interes. Aşa că tema de anul acesta este: Presa! 263 de caricaturişti din 57 de ţări au desenat presa aşa cum este ea: cu bune şi cu rele!. Suntem deja la a IX-a editie, iar expoziţia este foarte generoasă în mesaje. Aşa că invităm brăilenii la vernisaj", a precizat caricaturistul Costel Pătrăşcan.
Succesul acestei ediţii s-a datorat unei foarte bune promovări a evenimentului. "Am avut în acest an parte de o promovare mult mai bună. Este meritul unor site-uri specializate pe care am aplicat. Am făcut efortul de a aplica pe aceste site-uri aşa încât am ajuns în toată lumea, iar rezultatul se vede în numărul mare de lucrări trimise", a explicat Maria Puşcaciu, directorul Centrului de Creaţie.
Din juriu manifestării fac parte: Tudor Octavian, Mihai Stănescu, Leonte Năstase şi Costel Pătrăşcan. În plus, a mai evaluat lucrările şi câştigătorul Trofeului din anul precedent, adică Iulian Pena-Pai, aşa cum s-a întâmplat în ultimii ani. Cei 263 de concurenţi luptă pentru Trofeul de 1.500 de euro, Premiul I - 1.000 de euro, II - 800 de euro, III - 500 de euro şi trei premii speciale de câte 300 de euro.
Vernisajul expoziţiei şi decernarea premiilor va avea loc vineri, 19 septembrie, de la ora 18.00 la Galeriile de Artă.
Evenimentul este organizat de Centrul de Creaţie şi Consiliul Judeţean.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii