Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Salcâm de pe Regală, vandalizat de un dezaxat

• “Seroplant” a încercat să salveze copacul, aplicându-i un tratament specific, însă primarul Dragomir a considerat că şansele de recuperare sunt minime • drept urmare, a dat dispoziţie ca salcâmul să fie înlocuit • într-o postare pe o reţea de socializare, primarul i s-a adresat în termeni duri făptaşului, numindu-l “impertinent şi laş”

 

După ce că reuşesc cu greu să se adapteze condiţiilor de pe Str. Mihai Eminescu, motiv pentru care mulţi dintre ei s-au uscat în ultimii ani şi a fost nevoie să fie înlocuiţi, salcâmii destinaţi să înfrumuseţeze ceea ce ar trebui să reprezinte singura stradă de promenadă din Brăila mai sunt şi vandalizaţi de persoane cu grave probleme de comportament! Astfel, unul dintre exemplarele plantate anul trecut, în locul celor uscaţi, a fost ciuntit, cel mai probabil cu un topor sau cu un cuţit de mari dimensiuni. Specialiştii Serviciului “Seroplant” din cadrul Primăriei Brăila au încercat să îl salveze, aplicându-i un tratament şi “pansându-i” rana cu o folie de plastic. După ce a văzut o fotografie cu felul cum arăta copacul, cu scoarţa decojită de jur împrejur, primarul Marian Dragomir a considerat că şansele de recuperare a acestuia sunt minime. Horticultor pasionat, care în timpul liber îngrjieşte personal o mică livadă cu pomi fructiferi, Dragomir a dat dispoziţie ca salcâmul vandalizat să fie scos din rădăcini şi înlocuit cu altul. “Va fi dus în pepiniera Seroplant, unde vor încerca să îl salveze. Şansele de salvare ar fi mult mai mici dacă l-am lăsa pe poziţie, pe strada Mihai Eminescu. Din acest motiv, vineri, 14 aprilie, va fi înlocuit”, ne-a explicat primarul.

Într-o postare pe o reţea de socializare, edilul şef s-a exprimat dur la adresa celui care a vandalizat salcâmul, numindu-l “impertinent şi laş”. “Se spune că în Săptămâna Patimilor ar trebui să fim mai buni, mai înţelegători. Şi totuşi, cât de înţelegător şi de bun să fii cu individul care a făcut aşa ceva? Ce ai rezolvat «stimabile» dacă ai distrus salcâmul de pe Str. Mihai Eminescu? Eşti mai bărbat? Mai puternic? Îţi spun eu: eşti doar impertinent şi laş!!! Dacă ai personalitate şi caracter, vino şi recunoaşte ce ai făcut. Asumă-ţi fapta şi nu te ascunde. Nu fi laş!!!

Ne-ai forţat să îl înlocuim din banii tăi publici şi ai cunoscuţilor tăi. În loc să facem ceva frumos în oraş, trebuie să reparăm după tine. Să îndreptăm greşelile tale. Ştiu că nu îţi este ruşine şi poate te-ai lăudat cu fapta ta mizerabilă. Dacă vreodată vei avea înţelepciunea să înţelegi ce ai făcut de fapt, să pleci privirea de câte ori vei merge pe acea stradă şi vei vedea Salcâmii de pe Regală”, a scris Dragomir, postând şi fotografii cu salcâmul vandalizat.
Categorie articol: 

Comentarii