Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Salariile profesorilor se plătesc integral chiar dacă şcolile sunt închise

• asta a anunţat Ministerul Educaţiei, recomandând cadrelor didactice să ţină cursurile cu elevii prin intermediul diverselor platforme online

 

Chiar dacă şcolile s-au închis din 11 martie şi vor rămâne astfel până cel puţin după vacanţa de Paşte pentru a nu răspândi infecţiile cu COVID-19, profesorii îşi vor primi salariile integral. Precizarea a fost făcută de Ministerul Educaţiei, într-o notă trimisă inspectoratelor şcolare.

“Referitor la drepturile salariale, Ministerul Educaţiei şi Cercetării asigură întregul personal din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat şi particular acreditat că nu va fi afectat de măsurile dispuse privitor la suspendarea cursurilor”, se arată în precizarea ministerului.

De asemenea, şi Valeriu Partene, preşedintele sindicatului brăilean, a dat asigurări că salariile cadrelor didactice nu vor fi afectate în această perioadă, adăugând că profesorii îşi continuă activitatea cu elevii în mediul online.

“Nu sunt afectate absolut cu nimic! Toate drepturile se iau, în primul rând, pentru că odată cu decretul de situaţie specială intrăm sub incidenţa lui şi toate drepturile se iau. Iar tot ce înseamnă materie ce se poate preda acum online se merge pe această variantă, se întâmplă lucrul acesta la Brăila. Avem un procent de peste 80% de colegi care practică fie direct pe online, fie pe WhatsApp, în orice sistem de la distanţă folosim această formulă. Bine, procentul este mai mare la nivel urban şi, normal, mai redus la nivel rural. Repet, toate drepturile colegilor noştri sunt integral acordate, nimeni să nu ducă nicio grijă, iar tot ce înseamnă materie de predat, chiar dacă facem activităţile online, vom găsi soluţii să recuperăm totul în momentul în care se reiau cursurile”, ne-a declarat acesta.

Reamintim că pentru elevii care nu au acces la internet Ministerul Educaţiei realizează, în parteneriat cu Televiziunea Română, emisiunea “Teleşcoală”, o serie de cursuri televizate adresate în mod special elevilor care susţin anul acesta examenele naţionale. Cursurile sunt transmise pe TVR 2, de luni până vineri.
Categorie articol: 

Comentarii