Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Salariile preotilor de la tara, majorate substantial

Salariile preotilor din mediul rural vor creste semnificativ incepind cu 1 ianuarie 2008, indiferent de cultul din care fac parte, Ministerul Culturii si Cultelor prevazind deja o suma in acest sens in bugetul pe 2008, a anuntat, vineri, ministrul Adrian Iorgulescu.
Iorgulescu, a declarat, in cadrul unei conferinte de presa, ca indemnizatiile preotilor care slujesc in bisericile din mediul rural vor fi majorate de anul viitor, acest lucru fiind prins deja in proiectul de buget al ministerului pe 2008.
"Situatia preotilor din mediul rural este foarte precara si de aceea se impune o crestere semnificativa a indemnizatiilor pe care le primesc din partea statului. Nu se poate sa oferi doar 50 de lei pe luna unui preot care slujeste in folosul comunitatii, mai ales ca activitatea lor in parohii este foarte grea", a declarat Adrian Iorgulescu.
Ministrul Culturii si Cultelor a subliniat ca aceasta crestere a indemnizatiilor preotilor nu are nici o legatura cu anul electoral 2008 si ca majorarea vine "pe fondul indiferentei cu care acestia au fost tratati din 1990 pina acum de catre guvernarile anterioare".
Categorie articol: 

Comentarii