Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Salariile angajatilor de la Spitalul Judetean vor fi platite pana luni

Dupa o intarziere de aproape o saptamana la plata salariilor si dupa o serie de discutii si negocieri initiate de sindicat, ieri, in sfarsit, angajatii Spitalului Judetean de Urgenta Braila au primit un raspuns clar. Conducerea Spitalului a promis ca problema intarzierii salariilor va fi rezolvata pana luni. "Este o disfunctie la inceput de an si pana se fac reglarile cu Casa de Sanatate, va mai dura cateva zile. Banii se vor da cu o mica intarziere (plata trebuia efectuata in data de 15 - n.r.). O parte s-au dat deja, iar pana luni se vor da si restul. Este o chestiune de timp", a declarat Stefan Mihailescu, directorul Spitalului Judetean de Urgenta Braila.
Oricum, astazi expira "ultimatumul" dat de catre Sindicatul Judetean Sanitas Braila conducerii spitalului, pentru clarificarea in scris a cauzelor care au dus la intarzierea platii salariilor, dar mai ales pentru precizarea datei la care vor fi achitate drepturile salariale. "Am avut o intalnire luni, 19 ianuarie, cu conducerea Spitalului Judetean, in care s-a convenit ca dupa un ragaz de 48 de ore necesare pentru preluarea si confirmarea cazurilor rezolvate de catre institutiile abilitate, sa se evalueze posibilitatile de plata a salariilor", ne-a declarat Nicolae Saridache, presedintele Sanitas Braila. In cazul in care problemele salariale nu vor fi rezolvate in termenii propusi de sindicat, conducerea Sanitas Braila nu exclude posibilitatea declansarii unor proteste, insa exista speranta ca nu se va ajunge pana la greva. "In cazul in care situatia nu se va rezolva in cea mai scurta perioada, Consiliul Judetean al Sindicatului Sanitas Braila va analiza situatia in care se afla membrii sindicatului, salariati ai Spitalului Judetean de Urgenta si va hotari actiunile necesare pentru solutionarea acestei probleme", a declarat Nicolae Saridache.

Sindicatul cere inceperea negocierilor pentru un nou CCM

Primele demersuri sindicale pentru deblocarea platii salariilor au fost facute Consiliului Judetean al Sindicatului Sanitas Braila inca din data de 16 ianuarie, cand au fost solicitate conducerii financiar- economice a spitalului conditiile de contractare si plata a activitatii prestate. De asemenea, Sindicatul Sanitas Braila a solicitat in scris inceperea negocierii unui nou Contract Colectiv de Munca (CCM) la nivelul unitatii, care "sa identifice posibilitatile imbunatatirii prevederilor CCM la nivel de ramura". "Numarul salariatilor de la Spitalul Judetean este de aproape 2.100 de persoane, in toate sectiile. Problema este daca vor exista bani sa se ia salariile. Noi vrem sa stim daca pentru activitatea prestata in decembrie si ianuarie, sumele colectate vor fi de ajuns. Casa de Sanatate si Centrul de Statistica din minister preiau cazurile pe care spitalul le-a rezolvat, justificate dupa foile de observatie si le omologheaza sau nu", a mai precizat Nicolae Saridache.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii