Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Salariile adjunctilor din administratie, reduse la indemnizatia unui subsecretar de stat

Salariile vicepresedintilor si directorilor adjuncti din autoritatile si institutiile publice au fost plafonate la nivelul indemnizatiei unui subsecretar de stat, dupa modelul aplicat in cazul sefilor de agentii si regii, ale caror remuneratii au fost echivalate cu indemnizatia unui secretar de stat. Plafonarea salariilor directorilor adjuncti a fost decisa de Guvern prin ordonanta de urgenta si a intrat in vigoare de la 1 ianuarie 2009. "Incepind cu 1 ianuarie 2009, unica forma de remunerare a conducatorilor si adjunctilor conducatorilor autoritatilor si institutiilor publice va fi o suma egala cu indemnizatia pentru functia de secretar de stat din ministere, respectiv de subsecretar de stat din ministere", au aratat sursele ministeriale citate de Mediafax.
Plafonarea va fi aplicata numai in cazul directorilor si adjunctilor acestora a caror remuneratie depaseste nivelul indemnizatiei unui secretar de stat, respectiv a unui subsecretar de stat.
Guvernul a decis, la finele anului trecut, ca salariile directorilor de companii de stat, agentii guvernamentale si regii autonome sa fie reduse la nivelul indemnizatiei nete a unui secretar de stat, de la 20.000-28.000 lei la 4.800 lei, iar indemnizatiile sefilor de regii subordonate consiliilor locale si judetene au fost plafonate la salariul unui vicepresedinte de consiliu, de 3.000-4.000 lei, respectiv al unui viceprimar.
La sfirsitul saptaminii trecute, presedintele Traian Basescu a spus ministrilor, intr-o sedinta informala a Guvernului, ca reducerea indemnizatiilor pentru sefii de agentii guvernamentale ar trebui corelata intr-un mod coerent cu o decizie similara in cazul salariilor persoanelor care ocupa posturi mai mici din aceste institutii, dar care primesc salarii mari.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii