Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Salarii mai mari cu 15%, plus tichete de masa, la "Laminorul"

Conducerea organizatiei sindicale din cadrul societatii "Laminorul" a anuntat ca dupa discutiile purtate cu reprezentantii Consiliului de
Administratie a firmei s-a ajuns, in sfirsit, la un punct de vedere comun in ceea ce priveste salarizarea. Asta dupa ce conducerea societatii nu recunoscuse termenii stabiliti in comisia paritara de negociere a acestui capitol din Contractul Colectiv de Munca pe unitate. "La finele saptaminii trecute, am avut discutii cu reprezentantii conducerii societatii, ocazie cu care am luat act de faptul ca nu era recunoscut actul de negociere pe care il incheiasem deja cu citeva zile inainte. De altfel, s-a reusit in ultima clipa dezamorsarea unei miscari spontane de protest a salariatilor fata de situatia incerta creata. Drept pentru care s-au reluat negocierile si am obtinut, in primul rind, acordarea de tichete de masa in numar egal cu numarul de zile lucratoare din fiecare luna, precum si o majorare de 15% acordata in doua transe. Practic, ce s-a pierdut in urma reluarii discutiilor este acordarea celor indexari trimestriale", ne-a declarat liderul Sindicatului "Metal 94", Constantin Iarca. Sursa citata a precizat ca un procent de majorare de 5% se aplica de la 1 octombrie, iar diferenta de 10% de la 1 noiembrie, urmind ca partile sa reia discutiile pe aceeasi tema in ianuarie anul viitor. "Ni s-a explicat ca societatea are o serie de obligatii de plata care nu suporta aminare si ca acesta este maximul de efort financiar pe care il poate aloca unei majorari salariale", a spus Iarca, adaugind ca un alt punct important obtinut in urma negocierilor este plata, in caz de somaj tehnic, a 90% din salariu, comparativ cu 80% cit era inainte, catre angajatii afectati de o intrerupere a lucrului din motive ce nu tin de acestia.
Important de mentionat este ca acordarea tichetelor de masa catre salariati s-a reluat dupa o pauza de aproape 3 ani, aceasta practica fiind sistata din luna ianuarie 2004.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii