Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Salariatii "Electrica" vor putea deveni actionari la compania de electricitate

Asociatiile salariatilor de la "Electrica" vor putea cumpara actiuni la compania de electricitate, asa cum prevede un proiect de Hotarire de Guvern supus dezbaterii publice pe pagina de web a Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS). De altfel, zilele trecute, reprezentantii federatiilor sindicale din domeniul energetic, conducerea SC "Electrica", precum si presedintele AVAS s-au intilnit pentru a lua in discutie problematica legata de contractul cadru de vinzare-cumparare de actiuni ce urmeaza a fi incheiat intre Societatea Comerciala de Distributie si Furnizare a Energiei Electrice "Electrica" - SA si asociatiile salariatilor constituite in acest scop. Obiectul contractului il reprezinta vinzarea unui pachet de actiuni de pina la 10% din capitalul social al societatilor comerciale SC "CEZ Distributie" SA, SC "CEZ Vinzare" SA, SC "E.ON Moldova Distributie" SA, SC "E.ON Moldova Furnizare" SA, SC "ENEL Banat Distributie" SA, SC "ENEL Dobrogea Distributie" SA, SC "ENEL Energie" SA.
Concluzia discutiilor a fost aceea ca trebuie facute demersuri pentru depunerea, cit mai curind posibil, a proiectului de HG la Secretariatul General al Guvernului.
De mentionat este ca AVAS a supus dezbaterii publice proiectul de HG prin publicarea acestuia pe site-ul institutiei, la adresa www.avas.gov.ro.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii