Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Salariatii "CET", ingrijorati de vidul de putere creat in urma plecarii lui Muntenita

Salariatii din SC "CET" sint foarte ingrijorati de situatia creata in urma schimbarilor la virful conducerii societatii care au avut loc recent. Acestia se tem, dupa cum a explicat liderul organizatiei sindicale din cadrul societatii, ca functia de director general sa nu fie ocupata pe criterii politice de catre o persoana fara competente si experienta in domeniul termoficarii, situatie in care ar fi posibila prabusirea societatii, intr-un interval scurt de timp. "Noi am vorbit cu primarul municipiului, in prezent, membru in Comitetul de reorganizare a PNL, si ne-a promis ca nu vor fi probleme, aceleasi promisiuni fiind facute si de catre conducerea Partidului Democrat, dar nu avem nici o certitudine ca nu se va interveni politic in numirea unui director general al SC "CET". Din experienta operatorilor de termoficare din tara, unde conducatorii au fost numiti pe criterii politice, in timp, dupa aceste interventii, au ajuns in colaps, sau la reduceri de personal fara motivatie intemeiata, ci doar pentru reducerea cheltuielilor cu personalul. Revenind, ceea ce incercam sa spunem este ca nu avem incredere 100% in promisiunile politicului, certitudinile urmind a fi concretizate abia la sedinta CA (Consiliul de Administratie - n.r.) cind va fi numit oficial un director general si presedinte al CA. Asa a spus si FNI "dormi linistit ca totul va fi bine" si am vazut ce s-a intimplat, ori nu dorim ca "binele" acesta sa fie la noi in societate", a subliniat presedintele Sindicatului Liber "CET", Gheorghita Pirlog. De asemenea, sursa citata a avertizat ca daca nu se continua linia ascendenta imprimata evolutiei economico-financiare a societatii de catre fosta conducere, exista pericolul real ca "CET" sa piarda fondurile de care poate beneficia in cadrul programului "Termoficare 2006 - 2009 calitate si eficienta" care dispune de o finantare de 3,7 miliarde euro.

"Imi mentin promisiunea data ca persoana care va fi numita in functia de conducere la "CET" sa fie un manager foarte bun"

"Vrem sa ramina la conducere o persoana din "CET" care stie ce trebuie facut. De altfel, fostul director general, Vasile Muntenita, care detine o functie importanta in institutia care va imparti practic aceste sume si care ne poate ajuta enorm pe viitor, ne-a promis ca daca noua conducere va dori o colaborare cu dumnealui liniile de comunicare vor ramine deschise", a incheiat Pirlog.
Contactat de reporterii "Obiectiv", primarul Constantin Cibu a confirmat ca a purtat o discutie cu reprezentantii salariatilor din "CET" si a subliniat ca isi mentine promisiunea data ca persoana care va fi numita in functia de conducere la "CET" sa fie un manager foarte bun. "Exista la acest moment o persoana la "CET" care ii tine locul lui Vasile Muntenita, dar viitorul director va fi numit in cadrul sedintei Consiliului de Administratie al societatii care va avea loc in perioada 15 - 20 mai", a spus Constantin Cibu, fara a nominaliza insa persoana care ar urma sa preia conducerea "CET".
Reamintim ca de saptamina trecuta, societatea "CET" SA Braila are un nou director general: Maria Tacea, fostul sef al Serviciului Contractari Furnizare in cadrul aceleiasi societati. Aceasta l-a inlocuit pe Vasile Muntenita, care urmeaza sa preia conducerea Unitatii de Management a Proiectului pentru implementarea si monitorizarea programului "Termoficare 2006 - 2009", institutie care va functiona la nivel national in cadrul Ministerului Administratiei si Internelor si in subordinea ministrului secretar de stat Mircea Nicu Toader. Programul "Termoficare 2006-2009 calitate si eficienta" are ca scop eficientizarea sistemului centralizat de producere si distributie de energie termica, valoarea estimata a programului fiind de 3,7 miliarde euro, din care circa 3,4 miliarde de euro reprezinta Imprumuturile Guvernului prin care se va asigura finantarea programului In perioada 2006- 2009.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii