Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Salariaţii de la Psihiatrie îşi vor primi voucherele de vacanţă în septembrie

• iniţial, acordarea acestor tichete era programată pentru trimestrul IV, şi nu pentru trimestrul III • schimbarea a avut loc în urma aprobării în CLM a unei rectificări bugetare la Spitalul de Psihiatrie • unitatea sanitară are aproape 300 de angajaţi

 

Veste bună pentru angajaţii Spitalului de Psihiatrie “Sf. Pantelimon” din municipiu. Aceştia îşi vor primi voucherele de vacanţă începând cu luna septembrie, adică în trimestrul III, mai devreme decât se estimase iniţial. Asta, în condiţiile în care conducerea unităţii sanitare de monospecialitate programase acordarea voucherelor în trimestrul IV. Rectificarea s-a făcut în cadrul unui proiect de hotărâre depus la Consiliul Local Municipal de către reprezentanţii spitalului, adoptat în unanimitate de consilierii locali. Potrivit managerului Bogdan Criţă, unitatea sanitară are aproximativ 300 de salariaţi, iar tichetele ar costa în jur de 435.000 lei. “Iniţial, aceste vouchere erau programate pentru acordare în trimestrul IV. Acum, după această rectificare a bugetului de venituri şi cheltuieli al Spitalului de Psihiatrie pe anul 2018, voucherele se vor acorda din trimestrul III, adică din luna septembrie. O mare parte a salariaţilor şi-a exprimat deja dorinţa, în scris, de a primi aceste tichete de vacanţă”, ne-a declarat sursa citată. Voucherele sunt valabile 12 luni de la data acordării, asta înseamnă că angajaţii le pot folosi inclusiv în vara anului 2019.

În altă ordine de idei, în cadrul aceluiaşi proiect, apar şi o serie de investiţii pe care conducerea intenţionează să le facă în unitatea spitalicească. Rectificarea a prevăzut şi actualizarea preţurilor bunurilor ce urmează a fi cumpărate. Iniţial, unele dintre ele au fost supraestimate, altele subestimate. Ideea este că achiziţia se încadrează în aceeaşi sumă prevăzută la începutul anului. Pe lista bunurilor propuse a fi achiziţionate în anul 2018 din excedentul realizat de spital în baza contractelor de servicii medicale încheiate cu Casa de Asigurări de Sănătate, apar, printre altele un boiler de apă caldă cu capacitatea de 5.000 litri, şapte maşini de spălat vase profesionale, patru cuptoare electrice cu convecţie, o sobă de gătit industrială pe gaz, din inox, două maşini de curăţat cartofi industriale, două camere frigorifice pentru congelare, trei marmite electrice, un aparat automat de eletroforeză, un analizor semiautomat coagulare cu 2 canale, o autoutilitară cu agregat frigorific şi mai multe pompe pentru utilităţi. Per total, toate bunurile de pe acea listă sunt estimate la puţin peste 1 milion lei.

Din veniturile proprii, spitalul va achiziţiona module de programe informatice şi licenţe antivirus în cuantum de 200.000 lei.

Din banii atraşi de la bugetul local în anul 2018, conducerea spitalului intenţionează să construiască o instalaţie de stingere a incendiilor cu hidranţi interiori şi exteriori, să înlocuiască şi să împrejmuiască  rezervorul de apă potabilă, să optimizeze sistemul informatic integrat, să rezolve problema instalaţiilor eletrice interioare pentru aparatele de climatizare, dar şi să reabiliteze împrejmuirea incintei spitalului. Toate acestea au fost estimate la 709.000 lei.
Categorie articol: 

Comentarii