Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Salam Fayyad, insarcinat cu formarea unui nou Guvern palesti

Presedintele Autoritatii palestiniene, Mahmoud Abbas, l-a insarcinat, vineri, pe ministrul Finantelor, politicianul independent Salam Fayyad, cu formarea noului Guvern, a anuntat un oficial din cadrul presedintiei, citat de AFP.
"Presedintele l-a insarcinat pe Salam Fayyad cu formarea noului Guvern", a declarat unul dintre consilierii lui Mahmoud Abbas, Hikmat Zeid.
Abbas l-a destituit, joi seara, pe premierul Ismail Haniyeh, membru Hamas, dupa ce gruparea islamista a preluat controlul asupra Fisiei Gaza, punind in dificultate serviciile de securitate fidele liderului Fatah.
Fayyad este ministru de Finante in Guvernul palestinian in exercitiu si fost oficial de rang inalt in cadrul Fondului Monetar International (FMI) Fayyad a fost numit pentru prima data in functia de ministru de Finante in anul 2002, cind a lansat o serie de reforme pentru ameliorarea "transparentei" cheltuielilor publice si combaterea coruptiei.
Nascut in anul 1952, in regiunea Tulkarem, din nordul Cisiordaniei, Salam Fayyad are doctoratul in economie obtinut la universitatea din Austin, Texas, si un masterat in contabilitate. El a obtinut de asemenea diploma de inginer la Universitatea americana din Beirut.
Categorie articol: 

Comentarii