Mergi la conţinutul principal

Sala Polivalentă a trecut în mod oficial în administrarea CJ Brăila

* el dă asigurări că, aşa cum prevede şi legea, destinaţia sălii nu se va schimba * Stancu susţine că Sala Polivalentă va fi deschisă sportului de performanţă, competiţiilor, manifestărilor artistice, galelor de arte marţiale, aproape oricărui sport, mai puţin fotbalului de amatori * singurul fotbal acceptat în sală va fi cel jucat de elevii brăileni, în semifinalele şi finalele cupelor organizate de IŞJ

Preşedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu, şi-a văzut visul cu ochii: Guvernul a aprobat trecerea Sălii Polivalente din proprietatea Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi administrarea Direcţiei pentru Sport a judeţului Brăila, în domeniul public al judeţului şi administrarea CJ Brăila. Primul pas pe care conducerea CJ Brăila l-a făcut imediat după publicarea deciziei Guvernului în Monitorul Oficial a fost să solicite întocmirea unei comisii care să organizeze procedura de predare - primire cât mai repede posibil. "Azi am făcut adresă Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret, în care îi rugăm să constituie comisia de predare - primire pentru că vreau să luăm sala cât mai repede, ca să mai luăm totuşi ceva din ea, că dacă o mai lăsăm mult... Oricum, vreau să liniştesc cetăţenii Brăilei şi să îi asigur că destinaţia sălii nu se va schimba, ea va fi destinată sportului, însă sportului de performanţă, de competiţie, nu amatorismului, aşa cum s-a făcut până acum. Va fi destinată în primul rând copiilor din Brăila, celor care fac handbal, semifinalelor şi finalelor de la cupele şcolare la fotbal, baschet şi altele. Deci, fotbal se va juca, dar doar în aceste condiţii. Etapele premergătoare ale cupelor organizate de IŞJ vor avea loc în sălile de sport mari din municipiu şi judeţ, iar semifinalele şi finalele la Sala Polivalentă, în condiţii civilizate. Acolo nu se va mai juca fotbal de amatori, seară de seară, cum se joacă acum", a precizat Stancu.

Acesta a mai adăugat că Sala Polivalentă va fi folosită şi pentru manifestări artistice sau evenimente din box sau arte marţiale, practic pentru aproape orice, în afară de fotbal de amatori. "Să fie clar! Sala aia nu o ia acasă nici Stancu şi nici Simionescu. Rămâne a brăilenilor, dar trebuie să organizăm în ea evenimente care aduc un plus de imagine Brăilei, nu amatorisme. Iar în sala aia, până acum, nu s-au băgat bani publici, ci bani privaţi, pe care nu i-a cerut nimeni înapoi".

Întrebat ce anume se va întâmpla cu contractele pe care Direcţia pentru Sport le are în derulare pentru acea sală şi care au ca obiect închirierea locaţiei pentru fotbal unor diverse asociaţii sportive, Stancu a exclamat: "Cu contractele nu ştiu ce se întâmplă, noi nu avem treabă cu ele, nu le preluăm. Noi preluăm un imobil şi ce e în el. E problema Direcţiei ce face cu ele. Dar ce, nu sunt destule licee care închiriază pentru fotbal, destule terenuri private? Nu sunt destule «baloane»? De ce vrem noi musai în sală? Pentru că acolo nu prea plăteau, de aia, vă zic eu... O să vedem noi acum câţi bani scoteau din fotbalul ăla din fiecare seară. Şi eu fac sport, dar nu îmi bat joc de munca altora", a mai adăugat Stancu.

Stancu nu a renunţat la gândul de a-i goni pe motociclişti de pe Municipal

* pista de dirt-track ar putea fi transformată în pistă de atletism

După succesul înregistrat de CJ cu Sala Polivalentă, municipalitatea brăileană va încerca să obţină în administrare terenul părăginit de atletism din Parcul Monument. Aşa cum ne-au declarat atât primarul Aurel Simionescu cât şi preşedintele CJ Gheorghe Bunea Stancu, dacă acest demers nu va reuşi, atunci pista de pe Stadionul Municipal, folosită în acest moment pentru dirt-track, va fi transformată în pistă profesionistă pentru atletism şi dată în folosinţă celor de la LPS. "La Brăila e singurul stadion unde se mai practică motocros, în celelalte judeţe s-a mutat această activitate în afara oraşului, cum e normal. Nu avem nimic cu ei, dar fac un zgomot infernal şi e şi un miros de carburant pe măsură. Dar, dacă nu ne merge demersul cu preluarea în administrare a terenului de atletism şi cum elevii de la LPS care practică aşa ceva nu au unde se antrena, vom fi nevoiţi să transformăm pista de dirt- track în una de atletism. Ne-am şi interesat, la prima evaluare ne-ar trebui cam 16 miliarde de lei vechi, dar sunt şi variante mai ieftine. Vom vedea ce anume vom alege", ne-au explicat cei doi şefi ai administraţiei brăilene.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro