Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Saddam Hussein a refuzat sa colaboreze cu instanta

Fostul presedinte irakian, Saddam Hussein, a refuzat, miercuri, sa-si dea semnatura spre autentificare, la reluarea procesului in care este judecat de Inaltul Tribunal Penal irakian pentru masacrarea a 148 de siiti, la Dujail, in 1982, informeaza AFP.
"De ce sa-mi dau semnatura expertilor de pe linga Ministerul de Interne care sint dusmanii mei ?" a intrebat fostul lider de la Bagdad, caruia i s-a cerut sa autentifice prin semnare o serie de documente care ar fi confirmat rolul jucat de el in masacrarea locuitorilor din Dujail, la nord de Bagdad, ca represalii fata de un atentat esuat, comis asupra convoiului sau.
"Daca doriti sa-mi autentificati semnatura, trebuie sa apelati la o parte neutra, internationala", a adaugat el, insa cererea i-a fost refuzata de judecatorul Rauf Rashid Abdel Rahman.
Fostul sef al statului s-a declarat responsabil pentru orice document care poarta semnatura sa si a afirmat ca nu obiecteaza fata de nici una dintre marturiile depuse de ceilalti acuzati.
"Ma declar responsabil de orice document care poarta semnatura mea, avind responsabilitate totala, nu partiala", a declarat el.
Fostul lider irakian a acuzat Ministerul de Interne ca "ucide si tortureaza mii de persoane pe strazi", afirmind ca nu se teme de aceasta institutie guvernamentala. El s-a lansat intr-un lung discurs pe marginea justitiei, afirmind ca aceasta "nu poate fi aplicata daca institutiile guvernamentale sint compromise si daca Executivul se amesteca in procesul judiciar".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii