Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Saddam Hussein a fost dat afara din sala de judecata

Saddam Hussein a fost dat afara din sala de audieri a Inaltului Tribunal Penal irakian, in conditiile in care judecatorul a refuzat solicitarea fostului presedinte de a iesi din boxa acuzatilor, informeaza Reuters.
"Solicit sa nu mai stau in aceasta cusca", a afirmat fostul lider irakian. Replica judecatorului a fost vehementa: "Dati-l afara din sala de judecata!".
Opt avocati numiti de instanta au tinut loc de aparatori, acestia din urma parasind sala in semn de protest, saptamina trecuta, dupa ce guvernul irakian a cerut demiterea judecatorului anterior. Noul presedinte al completului de judecata l-a dat afara din sala pe Saddam in timpul audierilor de miercurea trecuta.
Procesul are drept obiect operatiunile Anfal, efectuate de fortele irakiene in regiunea kurda din nordul tarii, in 1988. Avocatii apararii au audiat un martor kurd in timpul sedintei de luni.
Acesta, Mohammed Rasul Mustafa, a afirmat ca a vazut aviatia bombardind un sat invecinat, in urma bombardamentului ridicindu-se nori care miroseau a mere si ii creau dificultati in respiratie. Martorul fusese ulterior inchis, impreuna cu sotia si cei cinci copii.
Potrivit acestuia, gardienii au ucis in bataie un prizonier, iar alte 400 - 500 de persoane au murit in timpul in care el s-a aflat in detentie.
Un alt martor, Rifat Mohammed Said, a afirmat ca fetele care fusesera inchise impreuna cu el, intr-un centru de detentie situat linga orasul Samawa din sudul tarii, i s-au plins ca fusesera violate de comandantul puscariei.
Dupa ce a audiat depozitia unui al treilea martor, instanta a aminat lucrarile pentru marti.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii