Mergi la conţinutul principal

Saci impermeabili, testati la Braila

Saci impermeabili, testati, in premiera, la Braila. Un consilier al ministrului Mediului a adus, simbata, in orasul nostru 100 de saci impregnati cu o substanta care-i face sa devina impermeabili, la contactul direct cu apa si sa actioneze ca o bariera. Acestia au fost asezati in zona portuara, in dreptul restaurantului ?Marinarul", deja inundata si daca isi vor dovedi eficacitatea, vor fi folositi si pentru intarirea digurilor din judet. Sacii care devin impermeabili, la contactul cu apa, sint prezentati de autoritati drept un mijloc modern de aparare impotriva inundatiilor. Acestia sint asezati unul peste altul, pe sol, iar cind vine apa, se imbiba si se muleaza unul dupa celalalt, formind o bariera impermeabila. Ei au avantajul major de a fi foarte usor de minuit si de transportat, fiind o alternativa preferabila sacilor umpluti cu pamint, care sint greu de carat. Consilierul ministrului Mediului, Beatrice Popescu, a venit personal la Braila, pentru a aduce un astfel de transport, si a asista la utilizarea lor. Alaturi de aceasta au fost reprezentanti locali ai ISU, ai Apararii Civile si chiar primarul Constantin Cibu.
?Am venit la Braila ca sa incercam cum se comporta la contactul direct cu apa acesti saci, ca mijloc modern de aparare impotriva inundatiilor. Ei contin o substanta speciala si dupa udarea lor, la circa 3-5 minute, se umfla, luind forma unui sac umplut cu nisip, fiind totodata maleabil, putind a se aseza foarte bine unul peste altul, astfel incit linia de aparare sa fie continua si fara sa permita apei sa patrunda. Accesul sacilor la locurile unde este neaparat nevoie de ei se usureaza extrem de mult, avind in vedere ca, in general, metoda clasica a sacilor cu pamint este greoaie, trebuie mobilizati multi oameni si carute sau alte mijloace de transport. Consideram ca acest mijloc poate constitui un viitor, in ceea ce priveste materialele de aparare impotriva inundatiilor" a declarat consilierul ministerial Beatrice Popescu
?E un experiment interesant. Inca n-am inteles perfect daca acesti saci pot fi reutilizati si de cite ori pot fi reutilizati. Vom primi miine prospectul si ne vom lamuri. Probabil si Primaria va fi interesata sa aiba un asemenea stoc de saci uscati, pentru orice interventie de genul asta. Acesti saci pot fi utilizati nu numai la inundatii, de genul asta, ci si la niste ploi mai deosebite, cum am avut anul trecut, si putem realiza niste baraje pe unele drumuri, pe unele locatii pe unde ar intra apa in Braila. Sper sa coste suficient de putin, ca sa putem realiza un stoc corespunzator" a declarat, la rindul sau, primarul.
In timp ce intr-o parte a zonei portuare se puneau bariere in calea apei, in apropierea zonei de trecere cu bacul, o bucata din mal, lunga de circa 10 metri si lata de un metru, s-a surpat si a fost luata de ape. Pentru ca numai sacii nu foloseau prea mult, in acest caz, s-a optat pentru varianta intaririi malului cu piatra.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro