Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sa se mareasca salariile cadrelor didactice, dar nuantat

Anul 2009 va fi unul extem de dificil din punct de vedere financiar, iar guvernantii trebuie sa cintareasca bine inainte de a imparti banii de la Guvern, dar mai ales inainte de a acorda mariri salariale. Aceasta este parerea social - democratilor, care admit ca atunci cind au promis profesorilor salarii mai mari, au omis unele lucruri, care acum s-ar putea intoarce impotriva tuturor. Astfel, deputatul PSD Mihai Tudose a declarat ca referitor la majorarea salariala a bugetarilor, lucrurile trebuie acum gindite foarte bine, daca anul trecut nu s-a intimplat asta: "Practic, lucrurile sint foarte simple. E nevoie de o nuantare a legii in privinta salariilor din mediul universitar, care sint foarte mari. Trebuie vazut in ce masura sumele care trebuia date la cercetare se pot duce la salarizare. Va trebui sa aplicam legea data de noi, dar nuantata, pentru ca atunci, dintr-un elan general, am omis niste nuante".
La rindul sau, senatorul PSD Ion Rotaru a precizat ca aceasta discrepanta intre salariile cadrelor didactice s-a produs si din cauza faptului ca lefurile cadrelor universitare au mai fost dublate o data in 2004 - 2005, iar acum decalajul e foarte mare.
In ceea ce il priveste, presedintele CJ Braila, Gheorghe Bunea Stancu, s-a aratat de parere ca trebuie elaborata odata pentru totdeauna o lege a bugetarilor, care sa reglementeze salariile tuturor, fara a mai discrimina vreo categorie, asa cum se intimpla acum: "Cu totii vrem salarii mai mari, dar inainte de toate trebuie sa vedem ce avem in buzunar, care sint veniturile si datoriile si dupa aceea vom vedea ce majorari facem. Macar acum sa fim realisti, sa nu promitem lucruri care ne vor duce in haos, sa favorizam o categorie sociala si sa ducem de ripa toata tara. Trebuie creat un echilibru. Trebuie aprobata o lege a bugetarilor. Toti sa ia la fel, majorari pentru toata lumea".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii