Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sa ne inarmam. Cu rabdare

Un plutonier din Braila a murit strivit de un TAB, in timpul unei aplicatii. Lasind la o parte tragedia care, evident, a indurerat o familie, evenimentul in sine nu are cum sa nu iste controverse. Adevarul este ca e penibil ca un militar sa moara pe timp de pace, in timpul unui antrenament, asta ca sa ma exprim in termeni sportivi. Generalul (r) Eugen Badalan a preluat subiectul din zbor si l-a folosit drept pretext pentru a trage castane Guvernului, pentru ca Armata nu este inzestrata corespunzator, la standarde europene, acesta fiind si motivul pentru care, iacata, mor oameni nevinovati.
Il inteleg pe Badalan, dar nu sint de acord cu el. Il inteleg, pentru ca dupa o viata petrecuta ba intre zidurile unitatilor militare, ba pe la minister, Badalan nu poate gindi altfel, desi sloganul PDL sustine contrariul. El este condamnat sa viseze o armata romana puternica, viteaza, formata din soldati universali, bine pregatiti fizic si psihic si inzestrati tehnico-tactic dupa ultimul racnet in materie de tehnologie militara. Se prea poate ca Badalan sa fi vazut cam multe filme cu Van Damme sau Dolph Lundgren, care, in contextul de fata, pot fi catalogate drept tematice.
Nu sint de acord cu g-ralul Badalan, pentru simplul motiv ca ideea de a fi puternic in plan militar este perimata de citiva ani, in plan mondial. A, ca americanii au inventat pina acum razboaie peste noapte, pentru a scoate profit de pe urma industriei de armament, ca rusii livreaza pe din dos tehnologie militara Iranului - astea sint lucruri necoplanare cu Romania. Celelalte tari, care nu au treaba nici cu America, nici cu Iran, nici cu Irak, nici cu Draci-Laci, traiesc doar pentru a-si inzestra armatele pina in dinti. In conditiile in care toata lumea este constienta ca, in anul 2008, o tara poate fi pusa pe chituci virusindu-i economia, este o enormitate sa crezi ca poti sa treci granitele inamicului cu jdemii de soldatei de plumb, sa tragi cu bombardeaua in institutiile cheie si sa astepti clipa cind adversarul va flutura batista alba a capitulare.
In ziua de azi, important nu este sa ai tu muschi, ci sa ai prieteni cu muschi, care la o adica sa sara pentru tine, in caz de. Uitati-va la Elvetia, Suedia, Spania sau Olanda. Sint tari puternice, nu? E, aceste tari nu au nici pe departe armate cit China, asa cum spera generalul Badalan sa aiba Romania.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii