Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sa inceapa urmarirea penala!

Senatul va decide astazi, prin vot secret cu bile, daca avizeaza sau nu inceperea urmaririi penale in cazul senatorilor Codrut Seres si Paul Pacuraru. Intii de toate, insa, trebuie intrunit cvorumul, adica in sala sa fie minim 135 de senatori. Apoi, alesii neamului vor hotari daca Seres si Pacuraru vor fi deferiti procurorilor DNA, iar dosarele lor vor ajunge, in final, in instanta.
Dupa decizia scandaloasa luata saptamina trecuta de deputati, care au votat impotriva inceperii urmarii penale pentru Adrian Nastase si Miron Mitrea, romanii asteapta sa vada cum vor judeca senatorii o speta asemanatoare. Previziunile sint sumbre, insa. De ce ar strimba senatorii cuiul si s-ar strica la mate cu colegii lor Codrut Seres (PC) si Paul Pacuraru (PNL)? Doar pentru ca poporul face presiune, pentru ca televiziunile si ziaristii se vor indigna iarasi, iar scandalul de saptamina trecuta, dupa decizia deputatilor, va izbucni din nou cu si mai mare putere? Sa fim seriosi, nu le pasa senatorilor de vointa romanilor, iar atita timp cit nu pot fi sanctionati in nici un fel pentru votul de astazi, ei isi vad de treaba si fac exact ce ii taie capul, aparind interesul de grup, nu al celor care i-au trimis in Parlament.
Va dati seama cit de inapoiati sintem daca in anul 2008 noi discutam daca un nene, fie el si demnitar, e cazul sau nu sa fie deferit justitiei, asa cum se intimpla cu orice alt cetatean din tara asta? Aproape ca nici nu ma intereseaza acuzatiile aduse de procurori lui Seres si Pacuraru. Nu se pune problema ce anume au facut ori daca sint sau nu vinovati. Daca senatorii vor vota impotriva inceperii urmaririi penale, cred ca scirba care ii va cuprinde pe romani fata de parlamentari va fi maxima. De aceea, cred ca votul de astazi al senatorilor ar trebui sa aiba si o componenta emotionala. Sa fie subiectiv, ca sa zic asa. Adica sa voteze pentru inceperea urmaririi penale in cazurile Seres si Pacuraru, nu neaparat pentru a demonstra ca, spre deosebire de deputati, ei au au onoare, ci pentru a mai repara imaginea sifonata pe care parlamentarul roman o are, in general, in ochii electoratului.
Astazi ne vom convinge daca senatorilor le pasa de doleantele si asteptarile alegatorilor. Acei alegatori pe care la toamna se vor chinui sa-i scoata din case pentru a le cersi izbavitorul vot.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii