Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Sa aduca dovezi concludente sau sa isi ceara scuze public!"

Conducerile Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR) si Federatiei Sindicatelor din Agricultura "Agrostar" au transmis, ieri, un comunicat de presa comun catre mai multe redactii din presa locala si centrala prin care si-au aratat nemultumirea fata de reactia ministrului Agriculturii, Gheorghe Flutur, cu privire la miscarea de protest din 4 aprilie. Ei s-au aratat "consternati" de atitudinea, pozitia si declaratiile oficialului MAPDR, care, in loc sa gaseasca solutii la problemele grave revendicate de agricultori, a incercat sa "duca actiunea noastra in zona derizoiului afirmind ca aceasta este opera PSD".
In acest context, cele doua organizatii solicita imperativ ministrului Flutur ca in termen de 48 de ore sa "produca dovezi concludente" la acuzele grave aduse organizatorilor si participantilor sau "sa ia o atitudine demna" si sa-si prezinte public scuzele de rigoare. In caz contrar, atrag atentia semnatarii comunicatului, "ne vedem obligati sa ne cautam dreptatea in instanta si sa solicitam ministrului despagubirile cuvenite".
"Ducerea in derizoriu de catre ministrul Agriculturii a durerii si disperarii noastre ne ingrijoreaza si ne intristeaza in egala masura. Noi credem ca tratarea problemelor deosebit de grave din agricultura intr-un mod superficial, persiflant si ironic, nu va duce decit la escaladarea nemultumirilor si la radicalizarea dialogului cu MAPDR. Iesirea noastra in strada este efectul saraciei in care traim, al disperarii care ne-a cuprins, determinate de incapacitatea administratiei de a reglemeta situatia critica in care ne desfasuram activitatea si nicidecum rezultatul unei ingerinte sau interese venite din partea politicului", se precizeaza in comunicatul semnat de Adrian Radulescu, presedinte LAPAR si Stefan Nicolae, presedinte "Agrostar".
Reamintim ca in data de 4 aprilie circa 3.500 - 4.000 de fermieri, membri LAPAR si "Agrostar" au participat la un mars si un miting de protest. In timpul manifestatiei fermierii au scandat "Jos Guvernul", "Jos padurarul" (ministrul Agriculturii - n.r.) sau "Jos Flutur".
In replica, ministrul Agriculturii, a sugerat ca in spatele protestului s-ar afla PSD, el indemnindu-i pe social-democrati sa nu scoata in strada tractoare "cu marca PSD".
Intrebat concret la ce s-a referit, Flutur a indicat "suprapunerea" acestei perioade de proteste cu stringerea de semnaturi pentru demiterea sa (campanie initiata de PSD), precum si faptul ca "Agrostar" are "genetic" radacini la Elena Sporea (n.r. - fost senator PSD) si la "alti spori PSD".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii