Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

S-a terminat ecologizarea baltii din cartierul Lacu Dulce

Sute de tone de gunoaie. Este ceea ce s-a ridicat si transportat de pe marginea baltii din cartierul Lacu Dulce, in cadrul unei actiuni de ecologizare a zonei. Operatiunile au costat circa 600 de milioane de lei, dar Primaria crede ca fac toti banii, dat fiind ca, deocamdata, nu mai exista pericolul ca, la o eventuala inundatie, localnicii sa stea nu doar in apa, ci si in resturi menajere pina la briu.
Pe marginea lacului, au fost depozitate, in devalmasie, deseuri menajere si deseuri inerte, pe care nu le-a mai adunat nimeni, in ultimii ani. Halda de gunoi, care acoperea citeva hectare, reprezenta un adevarat focar de infectie si cind era uscata, daramite cind era luata de ape. In urma ultimelor inundatii, Primaria a decis sa curete zona, iar munca a durat trei saptamini.
"Am adunat de aici in jur de 700-800 de tone, adica circa 5.000 de metri cubi de deseuri. Am transportat aceasta cantitate de deseu menajer, depozitat de populatia din zona, dar si de altii, care au descarcat aici. Am carat gunoiul menajer la depozitul ecologic, dupa ce l-am selectat cit s-a putut, iar tot ceea ce a fost deseu inert l-am folosit pentru a se consolida zona", ne-a declarat Nicolae Androne, directorul firmei RER, care s-a ocupat de ecologizare.
Singura problema o reprezinta acum pastrarea curateniei, dat fiind ca obiceiul de ani de zile al unora, de a arunca deseurile in zona, nu poate fi schimbat prea usor. Seful Directiei de Administrare si Gospodarire Locala, Adrian Dediu, este de aceeasi parere: "S-au facut eforturi deosebite, si ca volum de munca, si din punct de vedere financiar, pentru a curata aceasta zona. Speranta noastra este ca macar in acest an, cetatenii din cartier vor pastra curatenia, pentru ca, daca se aduna din nou gunoiul, cei care vor fi afectati vor fi tot ei".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii