Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

S-a stins o fostă glorie a fotbalului brăilean

joi dimineaţă, un bărbat de 54 de ani şi-a găsit sfârşitul în urma unui teribil accident rurtier, produs pe Şoseaua de Centură, între şoseaua Focşani şi şoseaua Baldovineşti • fost sportiv, Jica Nicuşor, venea, se pare de la muncă, el fiind angajat la spitalul de psihiatrie din Baldovineşti • aflat la volanul unui autoturism Skoda, bărbatul a pătruns la un moment dat pe contrasens şi a intrat în coliziune laterală cu o autoutilitară • în urma impactului violent, auto Skoda a “zburat” apoi direct într-un TIR care se deplasa din sens opus • din păcate, şoferul nu a mai scăpat cu viaţă

 

Tragedie în lumea fotbalului brăilean. Un fost fotbalist de la “Dacia Unirea” a decedat în urma unui teribil accident rutier, produs pe Şoseaua de Centură a Municipiului Brăila, între şoseaua Focşani şi şoseaua Baldovineşti. Fostul sportiv, Nicuşor Jica, în vârstă de 54 de ani, venea se pare de la muncă, el fiind angajat la spitalul de psihiatrie din Baldovineşti. Aflat la volanul unui autoturism Skoda, bărbatul a pătruns la un moment dat pe contrasens şi a intrat în coliziune cu o autoutilitară, după impactul violent fiind aruncat direct într-un TIR care se deplasa din sens opus. Din păcate, şoferul nu a mai scăpat cu viaţă.

Brăileanul care a sfârşit în urma teribilului accident, Nicuşor Jica, s-a făcut remarcat în fotbalul brăilean, în tinereţe. El a jucat doi ani în Divizia A la Dacia Unirea şi a promovat cu Petrolul Ianca în Divizia B. Foştii colegi şi antrenori au primit cu tristeţe vestea morţii lui Jica.

Potrivit informaţiilor transmise de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Brăila, în dimineaţa zilei de 24 septembrie, în jurul orei 06.00, un bărbat de 54 de ani, din Brăila, în timp ce conducea o maşină pe şoseaua de Centură a Municipiului, între şoseaua Focşani şi şoseaua Baldovineşti, ar fi pătruns pe sensul opus de mers, intrând în coliziune laterală cu o autoutilitară ce se deplasa din sensul opus. “În urma impactului, primul autoturism a intrat în coliziune frontală şi cu un ansamblu de vehicule, format dintr-un cap tractor şi o semiremorcă, ce era condus tot din sensul opus de mers. Din nefericire, evenimentul s-a soldat cu decesul şoferului în vârstă de 54 de ani. Ceilalţi conducători auto implicaţi în accident au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. Traficul a fost blocat în zonă pentru 180 de minute, fiind dirijat de poliţişti pe rutele ocolitoare”, a precizat insp. Laura Belciugan, purtător de cuvânt al IPJ Brăila.

După ce au efectuat cercetarea la faţa locului, poliţiştii au întocmit în cauză dosar penal pentru ucidere din culpă şi continuă cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a produs tragicul eveniment.

La locul tragediei, redactorii au stat de vorbă cu poliţiştii care efectuau cercetarea şi cu şoferul de Tir. “Din primele cercetări, autoturismul Skoda intră în coliziune cu duba, iar în urma impactului de pe partea stângă, din constatările de la faţa locului, se pare că se taie cauciucul Skodei, iar şoferul pierde controlul şi pătrunde pe sens opus. Intră în impact frontal cu ansamblu de vehicule, format din cap tractor şi semiremorcă. A rezultat decesul şoferului de la Skoda, acesta era singur în maşină”, ne-a declarat  insp. Ciudin, din cadrul Serviciului Rutier Brăila.

Şoferul de Tir, Olteanu Cătălin, a spus că autoturismul Skoda a venit direct în faţa autotrenului şi nu a reuşit să evite impactul. “Am tras puţin dreapta, am încercat să îl evit, nu am avut nicio şansă, a intrat frontal. Eu veneam dinspre Brăila, mergeam spre Galaţi”, a spus şoferul.

 

Nicuşor Jica – o fostă glorie a fotbalului brăilean

Nicuşor Jica face parte din pleiada de mari fotbalişti care au scris istorie pentru Dacia Unirea Brăila dar mai ales pentru Petrolul Ianca. Iar acest lucru îl spun două foste glorii ale fotbalului brăilean, Ionel Iuga şi Şerban Trofin. Doi antrenori care au lucrat cu Jica şi care au numai cuvinte de laudă la adresa fostului fotbalist.

Nicuşor Jica a făcut junioratul la Dacia Unirea Brăila sub îndrumarea antrenorului Vasile Grosu, cel care coordona Centrul de copii şi juniori al clubului de fotbal brăilean. Face parte din aceeaşi generaţie cu Vasile Brătianu, Pluto, cum era cunoscut în lumea fotbalului, sau cu Angelin Rădulescu.

Jica a evoluat în cariera sa mai mult la Petrolul Ianca dar a fost doi ani în Divizia A la Dacia Unirea. În 1991, de exemplu, la echipa fanion a oraşului Brăila Jica a fost antrenat de Gigi Mulţescu şi Ionel Iuga. Înainte de a ajunge la Dacia Unirea, acesta a fost legitimat la Petrolul şi de la această formaţie a revenit în Divizia C, la echipa din Ianca.

Celor doi antrenori care au lucrat ani de zile cu Jica, Ionel Iuga şi Şerban Trofin, nu le vine să creadă că fostul lor elev a trecut în nefiinţă.

“Nu-mi vine să cred. Ce băiat, ce fotbalist! Era piesa cheie din angrenajul echipei Petrolul Ianca. M-a ajutat enorm, atât ca fotbalist cât şi ca om. Strângea grupul lângă el. Era un coordonator de joc bun, era decisiv, juca bine între linii, era un foarte bun executant al loviturilor libere. În tot ceea ce făcea se vedea şcoala de fotbal pe care o absolvise cu brio sub bagheta lui Vasile Grosu, un foarte mare antrenor la acea vreme, un adevărat profesionist. A fost din aceeaşi generaţie cu Vasile Brătianu. Jica era întotdeauna titular alături de alţi fotbalişti importanţi pe care i-am antrenat eu la Petrolul, Ailuţoaie, Zainea, regretatul Ştefan Vrăbioru, Săvescu, Ghiţă Buricea, Podoabă”, ne-a declarat Ionel Iuga.

La fel de afectat a fost şi Şerban Trofin. “Nu-mi găsesc cuvintele, încă nu-mi vine să cred că s-a întâmplat o astfel de nenorocire. Jica era unul dintre copiii mei preferaţi. Îşi făcea ca un profesionist treaba în teren, îşi vedea de treabă şi era omul care aduna echipa în jurul lui. Cu el titular, Petrolul a promovat în Divizia B şi a jucat în acest eşalon în campionatul 1989-1990”, a spus la rândul său Şerban Trofin.

COAUTOR ARTICOL: Categorie articol: 

Comentarii