Mergi la conţinutul principal

S-a semnat contractul pentru Centrul de agrement de pe Faleza Dunării

• primarul Marian Dragomir a semnat, ieri, contractul de finanţare a proiectului privind realizarea “Centrului de Agrement Faleza Dunării”, un spaţiu de joacă pentru copii generos şi locuri de petrecere a timpului liber pentru adulţi • zona vizată este cea dintre scenă şi clădirea ANAF • potrivit edilului-şef, valoarea totală a proiectului este de 1.263.955 lei, din care 83% reprezintă fonduri europene • lucrarea este realizată de Sport Play Systems din Turda, care a mai realizat şi alte parcuri asemănătoare la nivel naţional

 

Proiectul investiţional privind realizarea unui Centru de Agrement pe Faleza Dunării a început, ieri, la modul oficial. Mai exact, primarul Marian Dragomir, în prezenţa celor doi viceprimari, a angajaţilor Primăriei, dar şi a reprezentanţilor proiectantului/constructorului, a semnat contractul de finanţare. Este vorba despre un proiect în valoare totală de 1.263.955 lei, din care 83% reprezintă fonduri europene, ce ar trebui să fie gata în şapte luni de zile, începând de acum. Concret, o lună este destinată proiectării şi celelalte şase execuţiei lucrării. Aşa cum am mai anunţat în ediţiile anterioare, Centrul de Agrement de pe Faleza Dunării va fi dotat cu un spaţiu de joacă pentru copii generos, în forma unei corăbii, alte două astfel de “vase” mai mici, dar şi spaţii pentru petrecerea timpului liber de către brăilenii de toate vârstele: de la bănci, la mese de şah şi aparate de fitness.

Câştigătoarea licitaţiei este firma Sport Play Systems din Turda (judeţul Cluj-Napoca), iar potrivit reprezentanţilor acesteia toate materialele folosite pentru spaţiile de joacă vor fi realizate cu material produs de “Lappset” din Finlanda, companie care are un cuvânt greu de spus în ceea ce priveşte regulile privind siguranţa celor mici în astfel de spaţii.

“Considerăm că este un proiect cu o foarte mare însemnătate pentru Brăila. Este vorba despre «Centrul de Agrement Faleza Dunării». A fost depus în septembrie 2018, am semnat contractul de finanţare în luna mai 2019, a fost derulată licitaţia, iar astăzi, 8 august, semnăm contractul de proiectare finală şi execuţie. Câştigătorul licitaţiei este societatea Sport Play Systems din Turda. Dânşii sunt prezenţi aici şi vor prezenta şi un portofoliu de parcuri pe care le-au realizat la nivel naţional. Parcul este finanţat prin Programul Operaţional de Pescuit şi Afaceri Maritime, măsura 3.1. implementarea strategiilor de dezvoltare locală”, a declarat Dragomir.

Aşa cum am mai anunţat şi în alte ediţii, Centrul de Agrement se va realiza pe spaţiul cuprins între scena de la Faleză şi clădirea ANAF, pe aproximativ 10% din suprafaţa de acolo. Edilul-şef a dorit să puncteze că nu se vor tăia arborii din zonă şi că se vor respectat condiţiile de elegibilitate ale ghidului de finanţare. Trebuie punctat şi că spaţiul va avea o capacitate de 300 de persoane, iar potrivit reprezentanţilor proiectantului, corabia mare va putea deservi simultant maxim 100 de copii, în condiţii de siguranţă.

“Este un parc tematic, pe categorii, se adresează tuturor, începând de la cei mici până la cei vârstnici. Va fi dotat cu următoarele lucruri: o corabie de foarte mari dimensiuni pentru copii, cu mai multe etaje, cu tobogane, scări, tuburi, plase şi diverse jocuri, două corăbii cu un singur etaj, spaţii de joacă cu tematică maritimă dotate cu cauciuc de tip tartan pe toată suprafaţa parcului, aparate pentru fitness, echipamente de joacă, balansoare, mese de tenis, şac, table, băncuţe pentru odihnă, alei, un grup sanitar foarte modern şi un gard colorat de mici dimensiuni”, a mai adăugat edilul-şef.

Dragomir a mai explicat că nu se aşteaptă ca Centrul să fie vandalizat odată realizat, deoarece în zonă există un post al Poliţiei Locale şi vor fi montate camere video.

 

Primăria mai are şi alte proiecte finanţate prin FLAG

 

Marian Dragomir a insistat să prezinte întreaga echipă a Primăriei care se va ocupa de acest proiect investiţional: managerul de proiect Marius Surdu, asistent manager Florentina Robitu, responsabil tehnic Mirela Popescu, responsabil informare comunicare Camelia Martinov, responsabil achiziţii Mădălina Cochino şi responsabil financiar Daniela Mariana Mihalache.

La rândul său, Mihai Balaş, administratorul societăţii Sport Play Systems a prezentat câteva date despre firma pe care o conduce şi un portofoliu cu proiecte similare realizate la nivel naţional. Acesta a dat ca exemplu Arsenal Park din Orăştie, două skate park-uri în Deva şi Baia Mare, Baza sportivă Gheorgheni din Cluj-Napoca, Urban Skate Park şi Parcul Copilului din Reşiţa, precum şi Skate Park din Sibiu.

Florica Neagu, cea care se ocupă cu proiectele finanţate în cadrul Strategiei pentru Dezvoltare Integrată a Zonei Pescăreşti din Judeţul Brăila a creionat câteva dintre celelalte proiecte pe care municipalitatea le are în plan prin acest program. Pe scurt, discutăm despre achiziţia unei ambarcaţiuni de 25 de locuri pentru curse turistice pe Dunăre, Festivalul Peştelui, precum şi un adăpost pescăresc cu service pentru ambarcaţiunile locuitorilor din Brăila.

 

S-a lansat şi licitaţia pentru Orăşelul Copiilor

 

Tot cu această ocazie, primarul Marian Dragomir a anunţat că a demarat foarte multe acţiuni pentru modernizarea parcurilor de joacă existente la nivelul oraşului, dar şi pentru construirea de astfel de spaţii în cartiere. Edilul-şef a punctat că deja s-a lansat licitaţia pentru modernizarea Orăşelului Copiilor din Parcul Monument, dar şi pentru realizarea unui park skate în zonă, 19 august fiind termenul limită pentru depunerea ofertelor.

“Ne-am dori să avem un număr mare de ofertanţi din care să îi selectăm pe cei care vor schimba absolut imaginea acelui parc din Monument. (...) Pot să vă spun că a fost finalizată licitaţia pentru montarea de suprafeţe de tartan pe patru noi locaţii şi au început deja lucrările la parcul de joacă de la «Mocheta» din Viziru. Vom avea suprafaţă de tartan completă, alei noi şi trotuarele aferente. Trotuarele sunt amenajate de echipa Primăriei Municipiului Brăila, divizia pe care noi am înfiinţat-o anul trecut. De asemenea, lucrările sunt în plină desfăşurare în momentul de faţă la parcul de joacă de la «Romarta Nouă» şi urmează după aceea să ne ducem şi la celelalte locaţii. De asemenea, suntem în licitaţie pentru aparate noi, ansambluri de joacă. Vor fi montate în 10 parcuri din Municipiul Brăila, care vor fi astfel reabilitate aproape în totalitate”, a declarat Dragomir, adăugând că deja se analizează ofertele pentru alte opt spaţii de joacă pentru copii la nivelul municipiului.

Potrivit lui Dragomir sunt deja două firme care au depus oferte pentru toate cele 8 locaţii, una pentru patru locaţii şi alta pentru doar trei dintre ele.

“În momentul de faţă comisia de la SUPAGL este în analiza ofertelor, sper cât de curând să avem şi câştigătorii şi ulterior să dăm drumul la execuţie. Pentru că indicatorii tehnico-economici au fost aprobaţi”, a conchis Dragomir.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro