Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

S-a scumpit închirierea Sălii Polivalente

* este vorba despre o actualizare a indicelui de inflație pe ultimele 12 luni, astfel că tarifele pentru închirierea spațiilor aferente Sălii Polivalente “Danubius” pe anul 2018 au mai crescut * excepție de la plata acestor tarife fac unitățile din subordinea Ministerului Educației, precum și Asociația HC Dunărea, unde CJ Brăila este membru fondator

 

 

Membrii Consiliului Județean Brăila au stabilit noile prețuri pentru închirierea spațiilor din Sala Polivalentă “Danubius” în acest an. Decizia a fost luată în ultima ședință ordinară a CJ din decembrie 2017 și a venit ca urmare a unei actualizări a indicelui de inflație. Practic, potrivit raportului proiectului de hotărâre tarifele se indexează anual cu indicele de inflație pe ultimele 12 luni, calculat de către Institutul Național de Statistică. “Întrucât indicele de inflație pe ultimele 12 luni (septembrie 2016 - septembrie 2017) este pozitiv, respectiv 1,77% propunem stabilirea tarifelor pentru folosirea spațiilor aferente Sălii Polivalente «Danubius» Brăila, pentru anul 2018, conform indicelui de inflație”, se arată în cadrul documentului aprobat de către consilieri.

Trebuie subliniat că sumele încasate în urma tarifelor reprezintă venituri ale bugetului propriu al Consiliului Județean Brăila, iar aceste noi prețuri se aplică de la 1 ianuarie 2018, urmând să se indexeze anual. Închirierea spațiilor se face pe baza solicitărilor scrise în prealabil și aprobate de către președintele Consiliului Județean Brăila, Francisk Chiriac.

Din același proiect aflăm că fac excepție de la plată activitățile specifice Ministerului Educației Naționale, Ministerul Tineretului și Sportului precum și unităților / instituțiilor din subordinea sau coordonarea acestora, în sistemul de educație fizică și sport, cu încadrarea în calendarul sportiv aprobat. Excepția este valabilă și pentru Asociația HC “Dunărea” Brăila, pentru toate activitățile de pregătire și competiții, pe perioada în care Consiliului Județean este membru fondator.

 

Care sunt noile tarife pentru închirierea Sălii Polivalente la Brăila

 

Pentru acțiunile organizate de către cluburi și asociații sportive (sală de sport, dușuri cu apă rece și caldă, vestiare pentru sportivi) situația tarifelor arată în felul următor. Pentru pregătiri - 132 lei/oră, competiții - 179,73 lei/oră, folosirea numai a vestiarelor - 23,41 lei/oră, iar pentru saună, sala de gimnastică, sala forță - câte 36,64 lei/oră pentru fiecare categorie în parte.

În cazul acțiunilor organizate de către federații sportive naționale pentru loturi olimpice și naționale (sala de sport, dușuri cu apă rece și caldă, vestiare pentru sportivi, sala de protocol): pentru pregătiri și competiții - 143,19 lei/oră, în timp ce pentru folosirea numai a vestiarelor, a saunei, a sălii de gimnastică sau a sălii de forță - 36,64 lei/oră.

Pentru acțiunile organizate de alte structuri sportive recunoscute în condițiile legii sau federații sportive naționale, altele decât cele menționate mai sus: pentru sala de sport, dușuri, vestiare sportivi - 196 lei/oră, pentru folosirea doar a vestiarelor - 47,73 lei/oră. De asemenea, câte 36,64 lei/oră pentru saună, sala gimnastică sau sala de forță.

La acțiunile organizate de către asociații particulare și persoane fizice (altele decât unitățile sportive), sala de sport, dușuri cu apă rece și caldă, vestiare pentru sportivi se închiriază cu 238,65 lei/oră. Pentru folosirea numai a vestiarelor la această categorie prețul este de 59,95 lei/oră, și câte 12,73 lei/persoană/oră pentru fiecare dintre următoarele facilități: saună, sala gimnastică, sala forță.

În cazul acțiunilor organizate de către cluburi, asociații sportive, alte structuri sportive recunoscute în condițiile legii, pentru folosirea foaierului prețul închirierii este de 0,51 lei/mp/oră.

Pentru alte activități de genul concertelor, spectacolelor, conferințelor, simpozioanelor, prețurile au fost stabilite în felul următor: 897,72 lei/oră pentru sala de sport și vestiare și 358,44 lei/oră pentru foaier. Dacă se pune problema unri manifestări expoziționale, tariful a fost fixat la 6,11 lei/mp/zi. Iar pentru reclamă și publicitate (altele decât cele legate de federațiile sportive naționale pentru loturi olimpice și naționale) tariful se ridică la 119,79 lei/mp/lună.

Proiectul privind noile prețuri de închiriere ale Sălii Polivalente a fost aprobat cu 21 voturi “pentru” din partea consilierilor județeni prezenți la ședință. Reamintim că toți cei 11 consilieri PNL Brăila au părăsit sala la începutul ședinței, iar PND-istul Cătălin Iordache nu a participat la vot.
Categorie articol: 

Comentarii