Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

S-a schimbat garda la IŞJ

După ce prefectul a citit cele două ordine ale ministrului Andronescu, cel de eliberare din funcţie a profesorului Iulian Danielescu şi cel de învestire a prof. Viorel Mortu, Loredana Alexandru a mulţumit profesorului Danielescu pentru activitate. "Sunt convinsă că prin trecerea profesorului Iulian Danielescu la catedră învăţământul brăilean are de câştigat. Domnului Viorel Mortu îi urez succes în activitate, fiind convinsă că învăţământul brăilean va ocupa locul pe care-l merită", a spus prefectul Alexandru. Noul inspector şcolar general, prof. Viorel Mortu, a precizat că tot ce este bine început se va continua şi că de săptămâna viitoare va coordona un program judeţean pentru pregătirea examenelor de final de ciclu şcolar. "De asemenea, voi pretinde o atenţie specială şi o evaluare profesionistă din partea directorilor, privind calitatea lecţiilor, un domeniu care de ceva vreme este ignorat. Voi sprijini şi voi stimula toate valorile care sunt la acest moment în învăţământ - şi sunt destule! - şi vom atrage în zona performanţei cât mai multe cadre didactice. Voi avea grijă ca baza materială a învăţământului să fie sporită şi modernizată, menţinându-se ritmul de lucru pe toate şantierele şcolare", a spus inspectorul şcolar general Viorel Mortu.

La plecarea din sediul IŞJ, fostul inspector şcolar general a mulţumit autorităţilor şi colegilor pentru sprijinul acordat în cele opt luni de mandat. "Am o singură părere de rău, că nu am reuşit să implic IŞJ în obţinerea unei finanţări cred eu că de peste 500.000 de euro de la POS-DRU (Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane). Nu pot să continui această idee personală pentru că ea presupune o participare de 2% a IŞJ, adică peste 40.000 de lei care ar trebui obţinuţi din sponsorizări", a declarat prof. Iulian Danielescu.

Cei doi adjuncţi de la IŞJ au fost anunţaţi tot ieri în conferinţa de presă a PDL, de liderul Eugen Bădălan. Adjunctul responsabil cu managementul şcolar va fi prof. Adrian Simion, iar cel de-al doilea adjunct - prof. Viorel Botea.
Categorie articol: 

Comentarii