Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

S-a prelungit termenul de înscriere la concursul "Start la curăţenie"

 

Pentru că prea puţine asociaţii de proprietari (AP) s-au arătat interesate de participarea la concursul "Start la curăţenie", organizatorii au prelungit termenul de înscriere până pe data de 20 iulie. Aşa cum a precizat preşedintele fondator al Fundaţiei "Fiii Brăilei", Sergiu Diacomatu, având în vedere că până acum doar 29 de AP s-au înscris la concurs, personal face un apel la spiritul civic al brăilenilor, pentru a acorda o atenţie deosebită acestei acţiuni, chiar dacă ea se desfăşoară în miez de vară: "Ne dorim ca faima «oraşului cu salcâmi» al lui Mihail Sebastian să revină în conştiinţa concitadinilor noştri, iar urbea să se alinieze cerinţelor europene în ceea ce priveşte programele de mediu. Haideţi să ajutăm ca Brăila să redevină verde!".
Reamintim că, până pe 15 august, Fundaţia "Fiii Brăilei", în parteneriat cu Federaţia Uniunea Asociaţiilor de Proprietari Brăila, organizează un concurs cu premii, ce are drept obiectiv înfrumuseţarea spaţiului public prin acţiuni colective. Intitulat "Start la curăţenie", concursul se adresează asociaţiilor de proprietari.
În concurs se pot înscrie asociaţiile de proprietari din municipiul Brăila, care administrează un număr minim de 50 de apartamente per asociaţie. În plus, la data înscrierii, asociaţiile de proprietari care administrează între 50 şi 100 de apartamente să nu fie înregistrate cu datorii mai mari de 15.000 lei, cele care administrează între 101 şi 200 de apartamente să nu aibă datorii mai mari de 20.000 lei şi, în fine, asociaţiile care administrează peste 201 apartamente, să nu fie înregistrate cu datorii mai mari de 25.000 lei.
Înscrierile se fac "în baza completării formularului de înscriere în concurs, a declaraţiei pe propria răspundere în ceea ce priveşte datoriile înregistrate de asociaţia de locatari către furnizori (apă, electricitate etc.), a formularului de necesitate la nivel de asociaţie şi a acordului de participare la concurs a locatarilor asociaţiei (minim 10 persoane)".
În ceea ce priveşte regulamentul de desfăşurare, în funcţie de caracteristicile fiecăreia dintre ele, asociaţiile de proprietari înscrise în concurs vor beneficia de următoarele: var pentru igienizarea copacilor şi a bordurilor; seminţe de gazon (1 kg de seminţe este suficient pentru însămânţarea a aproximativ 35-40 mp); seminţe de flori; saci menajeri pentru campania de ecologizare a spaţiilor din jurul blocurilor. Practic, concursul va consta în trei tipuri de activităţi: a) o campanie de ecologizare a spaţiilor din jurul blocurilor, prin degajarea deşeurilor din spaţiile verzi/ faţa blocurilor de locuinţe; b) o campanie de plantare a seminţelor de gazon şi de flori; c) o campanie de igienizare/văruire a copacilor şi a bordurilor.
Premierea asociaţiilor câştigătoare va avea loc pe 15 august. Premiul I va consta în 10.000 lei, Premiul II - 7.500 lei, iar Premiul III - 5.000 lei. Informaţii suplimentare privind concursul "Start la curăţenie", pot fi obţinute apelând numărul de telefon 0772/254.520 sau pe e-mail, la adresa Fundaţiei "Fiii Brăilei" - office@fiiibrailei.ro
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii