Mergi la conţinutul principal

S-a incheiat Programul de educare pentru femeile sarace

La 1 februarie s-a finalizat Programul National demarat in anul 2005 in cadrul Initiativei pentru Sanatatea Familiei din Romania, parteneriat dintre Ministerul Sanatatii Publice si Guvernul SUA prin Agentia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internationala (USAID) si Institutul de Cercetare si Formare (JSI), proiect in care au fost incluse 11 judete, printre care si Braila. Cu aceasta ocazie, la Bucuresti s-au desfasurat lucrarile de incheiere a Programului " Initiativa pentru sanatatea familiei in Romania-componenta urban", unde au participat reprezentanti din Oradea, Timisoara, Cluj-Napoca, Bacau, Iasi, Ploiesti, Constanta, Braila, Galati si Craiova, orasele in care femeile sarace au beneficiat, in perioada 2005-2006, de servicii multidisciplinare de informare si consiliere in planificare familiala.
Pe plan local, actiunile acestui program au fost coordonate de un grup de coordonare constituit din reprezentantii mai multor institutii brailene, care au ajutat Autoritatea de Sanatate Publica sa distribuie contraceptive, sa faca reclama cabinetelor de planificare familiala si educatie contraceptiva femeilor defavorizate. Dupa cum v-am informat la vremea respectiva, au fost multe campanii de informare in cartierele periferice ale orasului, in mijlocul femeilor care primesc ajutor social, in tabara de la Lacu-Sarat, pe perioada in care familiile sinistrate au fost cazate acolo, actiuni in care s-au implicat toti factorii inclusi in grupul de coordonare: Autoritatea de Sanatate Publica, Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate, Inspectoratul Judetean de Politie, Directia de Asistenta Sociala a Primariei, Fundatia LUMINA, Fundatia EURO 21, Filiala de Cruce Rosie, Directia de Munca si Solidaritate Sociala, Protectia Copilului, Inspectoratul Scolar si medicii din cabinetele de planning familial.
"Acest program ne-a demonstrat ca, daca sintem uniti, daca ne invatam sa lucram impreuna, se implica si factorii locali care trebuie sa rezolve problemele sociale; sint femei cu probleme sociale, care ajung sa procreeze copii fara sa si-i doreasca, fara sa aiba cu ce sa-i creasca. In acest sens, un sprijin important a fost din partea Serviciului de Asistenta Sociala din cadrul Primariei si, cu aceasta ocazie, au realizat si institutiile locale ca Sanatatea nu este numai responsabilitatea Ministerului Sanatatii sau a Autoritatii de Sanatate Publica, ci aceasta depinde de dezvoltarea economica a tarii si de implicarea multor factori de decizie locali", a precizat dr. Lucica Scutaru, director-general al Autoritatii de Sanatate Publica.
Potrivit sursei citate, reprezentantii judetului nostru s-au intors de la Bucuresti cu o cupa pentru "deosebita apreciere pentru efort si implicare in acest program", o recunoastere din partea sponsorilor, care au urmarit indeaproape derularea tuturor actiunilor desfasurate in perioada 2005-2006 in sprijinul femeilor sarace din Braila.
Pentru ca programul s-a desfasurat foarte bine in judetul nostru, participantii la proiect sint hotariti sa continuie actiunile, chiar si fara finantarea din partea Guvernului Statelor Unite ale Americii, in parteneriat cu Ministerul Sanatatii Publice. Dupa cum am aflat de la dr. Lucica Scutaru, finantarea in acest program national a constat in contraceptivele puse gratuit la dispozitie de MSP pentru grupurile defavorizate si partea de informatie sanitara, materiale publicitare, brosuri, etc., furnizate atit de Ministerul Sanatatii, cit si de reprezentantii guvernului american."Pentru ca am lucrat foarte bine impreuna, in acest grup, ne-am propus sa continuam acest program si sa abordam si alte categorii, alte grupuri-tinta, nu numai femeile defavorizate, pentru ca, in acest moment, chiar avem ce sa le oferim acestor femei care au nevoie de sfaturi si de un sprijin de la echipele multidisciplinare de lucru", apreciaza dr. Lucica Scutaru.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro