Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

S-a inaugurat tirgul de oferte educationale

Ieri, dimineata, s-a deschis o noua editie a Tirgului Educational in cadrul caruia toate unitatile de invatamint isi prezinta oferta absolventilor de clasa a VIII-a. Despre scoala braileana si performantele ei au vorbit directorilor de scoli si licee inspectorul scolar general Lilliana Tudoran si viceprimarul Daniela Vasioiu.
Mai nou, la standurile liceelor a aparut si oferta pentru clasa a V-a, astfel incit parintii isi vor putea indruma si copiii mai mici, de clasa a IV-a, nu numai pe viitorii liceeni.
La liceele cu profil vocational, de arta si sportiv, locurile sint practic deja ocupate. Elevii care au trecut de proba de aptitudini, sustinuta la inceputul lunii mai, daca vor promova Testele Nationale, au locul asigurat intr-o clasa cu profil vocational. In aceeasi categorie a claselor vocationale intra si cele doua cu profil pedagogic de la Liceul "Perpessicius", insa colo nu s-au completat locurile, astfel ca dupa Testarea Nationala si admiterea computerizata, cei nemultumiti de locurile obtinute vor putea da o noua proba de aptitudini ca sa ocupe un loc la Liceul "Perpessicius". Ca in fiecare an, pe linga liceele cu profil vocational, au standuri de prezentare Centrul de Asistenta Psihopedagogica - care pune la dispozitia scolilor un ghid cu profesiile obtinute in urma diferitelor specializari de la licee si cu cele mai importante discipline pe care le vor studia, colegiile "Balcescu" si "Murgoci", Liceul "Iorga" si Grupul Scolar "Nenitescu". Pentru prima data in peisajul scolilor brailene apare si Liceul Teoretic "Mihail Sebastian", transformat din fostul grup scolar, Liceul "Cerna", Grupul Scolar "Ana Aslan". O oferta extinsa la aproape noua ani propune Liceul Economic "P. S. Aurelian", care prezinta si oferta universitatii ce va putea fi urmata dupa liceu. Ofertele sint prezentate si de Scoala de Arte si Meserii (fosta Scoala Profesionala nr. 14), Grupul Scolar de Arte si Meserii "Spiru Haret" - care ca noutate ofera absolventilor de liceu cursuri de noua luni in urma carora se obtin specializarile de tehnician maseur si tehnician cosmetician. Pe linga ofertele de la "Moisil" si "Saligny", aceleasi din anii trecuti, Grupul Scolar Agricol "Gh. K. Constantinescu" ofera in acest an la clasa a IX-a doar profilul servicii. La Grupul Scolar "Brancoveanu" oferta este aceeasi din anii trecuti, noutatea fiind infiintarea unei clase in industria textila pentru anul de completare, clasa a XII-a. La "Edmond Nicolau" la seral au fost infiintate, in plus, in acest an doua clase profil uman, iar la Grupul Scolar "Brancusi" a aparut o calificare noua, se scolarizeaza o clasa ca tehnician designer mobila si amenajari interioare. Tot la tirg se pot vedea si ofertele ducationale de la Grupul Scolar "Istrati" si Colegiul Economic "Ion Ghica".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii