Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

S-a gasit un dosar de lovire, inca se cauta dosarul de viol

In jurul cazului Silviei Turtoi, din Stancuta, tinara oligofrena si epileptica, gravida in sapte luni, se pare chiar cu propriul tata, itele s-au incurcat in sensul ca anchetatorii au reusit sa descopere, la sesizarea publicatiei noastre, ca fata a fost, in 2000, lovita, in 2001 sau 2002, violata, iar in 2005 abuzata, din nou, sexual, asa incit fata este din nou gravida, iar pruncul pe care-l poarta in pintece risca sa fie condamnat la macar una dintre bolile incurabile de care mama sufera. Cum Silvia a adus pe lume, deja, doi copii cu tata "necunoscut", politistii s-au apucat sa scotoceasca in trecutul fetei, tocmai pentru a elucida acest caz. Deocamdata, cercetat in acest caz, pentru incest, este tatal ei, Gheorghe Turtoi, care a si recunoscut ca s-a culcat cu propria-i fiica si ca i-a "facut un copil", dupa cum spunea. Culmea, povestea Silviei Turtoi este pe cit de dramatica, pe atit de incilcita, in sensul ca prin documentul descoperit de reporterii nostri, o adresa a Postului de Politie Stancuta catre Medicina Legala, document de a carui finalitate anchetatorii nu reuseau sa dea, se atesta faptul ca fata a fost lovita in 2000, iar nu violata, cum spuneau tot politistii. Tinara ar fi fost violata - confirma mai multe surse - in 2001- 2002, insa acest dosar urmeaza a fi cautat de Politie.

Plingerea pentru lovire a ajuns la Judecatorie

Asa cum va relatam in editia noastra din 9 septembrie, Politia nu reusea sa dea de urma unui dosar de viol, desi jurnalistii nostri gasisera o urma a unei spete ce a avut-o ca victima pe Silvia Turtoi (27 de ani), recte adresa nr. 424095 din 8 august 2000 a Postului de Politie Stancuta catre Medicina Legala, iar subcomisarul Costel Serban, seful Serviciului Ordine Publica din cadrul IPJ Braila, sustinea, in articolul nostru, ca nu exista un document care sa ateste modul in care a fost solutionata adresa respectiva, iar fostul sef de post de la Stancuta - ag. sef Ion Turtoi, acum la Rosiori - isi amintea ca tinara fusese, intr-adevar, victima unui viol, dar cazul a fost preluat de judiciaristii de la Judet. De asta data, dupa verificari asidue coordonate de insusi seful Politiei, scms. Catalin Chivu, anchetatorii au reusit sa afle ce s-a intimplat in 2000 cu tinara Silvia: "Adresa cu nr. 424095 din 3 august 2000, inserata in facsimil in articolul din 9 septembrie a.c., a fost intocmita de agenti de la Postul de Politie Stancuta ca urmare a unei sesizari verbale a numitului T. Gheorghe, care reclama ca fiica sa, T. Silvia, a fost agresata de numitul C. Marian, din comuna Stancuta. Laboratorul de Medicina Legala Braila a intocmit raportul de constatare cu nr. 952/2000 din care rezulta urmatoarele: radiografia craniana si de piramida nazala nr. 01802/2000 noteaza «aspect radiografic normal neurocraniu si piramida nazala», examenul de chirurgie consemneaza diagnosticul; «echimoze periorbitale bilaterale epistaxis», «afirma ca a fost lovita cu pumnul in nas», examen ginecologic: «uter negravid genital normal», «a necesitat 4-5 zile de ingrijiri medicale de la data producerii leziunilor, leziunile nu au pus in primejdie viata victimei».
Ulterior examinarii medicului legist, la data de 16 noiembrie 2000, T. Gheorghe a formulat plingere scrisa impotriva numitului C. Marian, plingere inregistrata sub nr. 250154/2000, la Postul de Politie Stancuta. La data de 24. 11. 2000, plingerea a fost inaintata spre competenta solutionare la Judecatoria Insuratei", se arata intr-un comunicat formulat de Inspectoratul de Politie al Judetului Braila, la cererea cotidianului nostru.
Din informarea respectiva rezulta ca, in 2000, Silvia Turtoi a fost lovita, iar nu violata, cum eronat ne-au informat, la 9 septembrie a.c., sursele politienesti citate. Cum s-a ajuns la aceasta confuzie?! Ne-a explicat insusi cms. Ionel Decu, adjunct al sefului Politiei: "Politistii nu au cautat bine, iar confuzia a venit din faptul ca, mai intii, sesizarea a fost verbala, iar abia dupa doua luni tatal partii vatamate a formulat si plingere scrisa. Nu stiu de ce vi s-a spus ca fata a fost violata, dar probabil ca asa isi aminteau si politistii cu care ati vorbit". Intr-adevar, in Stancuta, e de notorietate faptul ca Silvia Turtoi a fost si violata, se pare ca acest fapt s-a intimplat in 2001- 2002, dupa cum ne-a confirmat si ag. sef Ion Turtoi, fostul sef de Post din Stancuta: "A fost violata, a fost dusa la Medicina Legala, dar judiciaristii de la Judet au preluat cazul". "Inca se fac verificari si in cazul dosarului de viol", a adaugat, in acest context, cms. Ionel Decu. Cert este ca Silvia - institutionalizata in luna august a.c., la insistentele ziarului nostru - a adus pe lume doi copii in anii 2002 si 2003, iar acum, cind fata e gravida din nou, politistii ii cerceteaza tatal pentru incest. Reamintim ca, pina in august a.c., cazul Silviei n-a fost luat in seama de autoritatile din Stancuta, iar primarul din localitate, Nicu Turcu, intrebat de jurnalistii nostri, a sustinut ca n-a stiut ce trebuia sa intreprinda pentru elucidarea situatiei, desi investigatiile noastre au scos la iveala faptul ca intiiul edil al Stancutei reusise sa institutionalizeze o ruda aflata in cam aceeasi situatie medicala ca si Silvia, apelind la "celula" de autoritate tutelara din subordinea sa.
Acum, anchetatorii au dispus expertizarea neuropsihiatrica atit a victimei, cit si a suspectului principal, iar pentru a dovedi cine si cind a profitat de fata in trecut sint dispusi sa mearga pina la efectuarea testelor ADN.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii