Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

S-a găsit formula matematică a fericirii eterne!

Iubirea, unul dintre marile mistere ale omenirii, ar putea fi redusă la o simplă ecuaţie matematică. "Doar naivii cred că într-o relaţie contează numai sentimentele. Lucrurile sunt mult mai complexe. Dar ştiinţa şi matematica ne pot ajuta să găsim iubirea eternă", afirmă realizatorii studiului. Oamenii de ştiinţă au evaluat gradul de importanţă al tuturor variabilelor, de la umor şi bani, la numărul partenerilor precedenţi, ce influenţează relaţiile amoroase. Spectrul de factori variabili care a fost luat în calcul este foarte larg. Studiul a fost realizat pe un eşantion de peste 2.000 de persoane, menţionează mediafax.ro.

Prezentăm mai jos formula iubirii eterne:

L # 8 ^ 0,5Y - 0,2P ^ 0,9Hm ^ 0,3Mf ^ J - 0,3G - 0.5(Sm - Sf)2 ^ I ^ 1,5C

Această ecuaţie este valabilă pentru cuplurile heterosexuale, întrucât autorii studiului au remarcat o uşoară diferenţă între heterosexuali şi homosexuali.

Pentru cuplurile de acelaşi sex, formula este următoarea:

L # 8 ^ 0,5Y - 0,2P ^ 2J - 0,3G - 0,5(S1 - S2)2 - I ^ 1,5C

Descrierea variabilelor:

L: Durata estimată a relaţiei

Y: Numărul de ani pe parcursul cărora cei doi parteneri s-au cunoscut, înainte ca relaţia lor să devină serioasă

P: Numărul de parteneri cunoscuţi de ambii parteneri ai cuplului

Hm: Importanţa acordată onestităţii în cuplu de bărbat

Mf: Importanţa acordată banilor de femeie

J: Importanţa acordată umorului de cei doi parteneri

G: Importanţa acordată de ambii parteneri frumuseţii fizice

Sm şi Sf: Importanţa acordată relaţiilor sexuale de partenerul masculin (Sm) şi feminin (Sf)

I: Importanţa acordată familiei partenerului de celălalt partener

C: Importanţa acordată copiilor de ambii parteneri

Autorii studiului au ajuns, totodată, la câteva concluzii interesante. Bărbaţii acordă o mai mare importanţă frumuseţii fizice decât inteligenţei şi nutresc convingerea că o relaţie sexuală reuşită defineşte durata cuplului. Pe scurt, fiţi amuzant, faceţi sex cu patru persoane înainte de a vă alege partenerul stabil şi nu fiţi avar atunci când vine vorba de a întreţine raporturi sexuale cu acesta sau cu aceasta. În mod logic, relaţia voastră va fi una de durată, afirmă autorii studiului. Pentru cei care nu au avut norocul de a-şi găsi sufletul pereche, oamenii de ştiintă au găsit o ecuaţie ce permite internauţilor rezolve această problemă. Un studiu publicat pe site-ul Its Ok To Be Smart a demonstrat că pentru fiecare persoană celibatară există 871 de parteneri potenţiali care îi aşteaptă în diverse zone ale lumii.

 
Categorie articol: 

Comentarii