Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

S-a finalizat proiectul «Sport şi sănătate în aer liber»

Asociaţia Clubul de Turism "Proilavia" Brăila a finalizat proiectul "Sport şi sănătate în aer liber - izvor de energie!". Proiectul s-a derulat în perioada iulie - octombrie 2015 şi a avut ca scop principal conştientizarea în rândul copiilor şi tinerilor cu vârste cuprinse între 8 şi 30 ani a importanţei alegerii şi menţinerii unui stil de viaţă sănătos, prin încurajarea practicării exerciţiilor fizice, sportive şi de mişcare în aer liber. Proiectul s-a desfăşurat în municipiul Brăila, oraşul Însurăţei şi comunele Ciocile, Bărăganu,Traian,Tichileşti.
Campania de informare tip caravană, privind beneficiile unui stil de viaţă sănătos prin practicarea activităţilor sportiv- recreative şi petrecerea timpului liber în mod plăcut, în spaţii nonformale, a fost organizată în 12 instituţii de învăţământ. Printre jocurile outdoor nonformale, cu tematici sportiv-recreative, s-au regăsit: vânătoarea de comori, olimpiada veselă, ştafeta, sport alternativ, orientare turistică-sportivă, gimnastică - flotări, genuflexiuni, badminton, volei, fotbal, minicros, super rugby (rugby tag).
După cum am aflat de la Gabriel Lâlă, managerul acestui proiect, justificarea alegerii acestor tipuri de activităţi practice cu tematică sportivă pentru copii şi tineri derivă din faptul că acestea îi ajută în creşterea încrederii în propriile capacităţi, accentul punându-se pe dezvoltarea abilităţilor, a fair-play-ului, a spiritului de competiţie, a unui stil de viaţă sănătos şi a lucrului în echipă. Prin acest proiect participanţii au avut libertate în exprimarea de mişcare, au căpătat o atitudine de fairplay, prietenie şi toleranţă prin sport. Totodată, tinerii au învăţat să profite în mod direct de spaţiile în aer liber pentru a practica un sport şi pentru a face mişcare.
Reamintim că acest proiect este finanţat de Consiliul Judeţean Brăila prin Programul pentru finanţarea nerambursabilă a activităţilor nonprofit de interes judeţean -cultură, culte, sport pentru anul 2015.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii