Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

S-a dus si 2008, noi la minte tot nu ne-am copt!

Constantin "Jos, Cibu!"

Cibu este, fara doar si poate, pierzatorul anului 2008. Omul asta s-a apucat de colectionat infringeri electorale, si vreau sa va zic ca a strins ceva material, intr-un timp destul de scurt. Mai intii, Cibu a luat-o in freza in vara, cind a ramas fara serviciu la primarie. Desi a pornit din postura de favorit pentru un nou mandat, Cibu si-a taiat craca de sub picioare cu fierastraul consilierului sau, St. Catalin Iordache. Dupa rusinosul caft inregistrat in iunie 2008, la primarie, nen-tu Cibu a sperat ca va drege busuiocul la parlamentare. Evident, si de aceasta data a luat bataie, clasindu-se pe locul al III-lea in colegiul in care a candidat. Cibu a iesit in cele din urma senator, beneficiind de avantajele unei legi strimbe, cum este cea a uninominalului. Desi a primit de doua ori semnale clare ca Braila nu il mai vrea in politica, Cibu se incapatineaza sa ramina in viata publica, respirind din ce in ce mai greu, si nu din cauza fumatului.

Aurel "Bate-tot" Simionescu

Nu credeam ca fostul presedinte al CJ Braila, Aurel Simionescu, va va fi in stare sa revina cu atita forta in viata politica. Nimic din trecutul sau ca politician nu il recomanda drept un individ cu lipici la electorat. Din contra. Parea genul de om mototol, moale, fara vlaga, fara personalitate. Aceste "calitati" le-a etalat din plin in cei patru ani cit a fost senator PSD de Braila. Iata insa ca "mototolul" s-a enervat si s-a pus pe cistigat batalii electorale, e drept, beneficiind si de mina de ajutor data de contracandidatul sau, C-tin Cibu. Pentru Simi, anul 2008 a fost unul beton. S-a reinventat ca politician, s-a infipt bine in primarie si, nu in ultimul rind, s-a proptit destul de bine in interiorul PSD Braila. Dupa ce fata lui a luat premiul "Omul anului 2008" in cadrul Galei "Zece pentru Romania", nenea Aurel completeaza zestrea familiei Simionescu, cu un premiu din partea Scormonitoru pentru meciurile cistigate in acest an.

Ghe. Bunea "Ofticosu" Stancu

Si pentru Stancu, 2008 a fost un an bun, chiar manos as zice. Conturile bancare i-au crescut intr-un an precum la altii in zece, Concivia s-a facut mare si frumoasa, numai buna de maritat, asta ca tot dispune de o zestre apreciabila. Pif & Hercules se simt si ei de la excelent in sus, poate si pentru ca varul primar Bursagrirom are grija sa nu le lipseasca nici o licitatie de la masa de prinz. In rest, Stancu nu are motive de ingrijorare, cel putin pina in 2012, cind ii expira mandatul de presedinte al Consiliului Judetean. A fost ales in mod direct de cetatenii mai mult sau mai putin naivi, asa ca poate dormi linistit in cimpul muncii: nimeni nu il va deranja nici macar cu un necesar "Da-te mai incolo, bai, incurca lume!". Premiul nostru pentru Stancu este una bucata deget mijlociu aflat, regulamentar, in pozitie de drepti.

Familia "Adams" Vasioiu

Cibu nu este singurul care si-a dat cu barda la temelie. Horia si Daniela Vasioiu au facut tot posibilul pentru a reusi sa se dea afara din politica. Misiunea in sine nu a fost usoara. Cei doi au muncit pe brinci, pentru a se discredita definitiv in ochii alegatorilor si indivizilor din politica braileana. In cele din urma, ei au reusit. Daniela Vasioiu a scos un scor jenant la alegerile din vara, iar barbat-su a picat cu succes testul la parlamentare. Horia Vasioiu orbecaie acum prin PNL, sperind sa prinda un os de ros. Cum insa liberalii au fost aruncati in tarcul opozitiei, sperantele lui Horia Vasioiu de a pune laba pe un serviciu bine platit la stat sint absolut neintemeiate. Daniela Vasioiu a disparut fara urma si, se stie, noi nu dam premii decit celor care sint prezenti in sala.

Diana "Oportunista" Tusa

Nu cred sa existe un alt politician in Braila care sa aiba tupeu mai mare ca al Dianei Tusa. Ea este tinara (30 de ani parca), dar gindeste, se comporta si face strimbe mai ceva ca o sulfa batrina. Minte de rupe si este in stare de niste imbirligaturi de-ti sta pulsu. In septembrie 2007, cind a aterizat in Braila, si-a pus in gind sa devina deputat. A dat din coate, i-a sapat pe cei care ii stateau in cale, a varuit copaci si a vopsit balansoare. In cele din urma a ajuns deputat, desi a fost votata de doar 3.400 de insi. Partidul sa traiasca, ca i-a facut rost de un mandat de parlamentar, la redistribuire. Premiul pentru Diana Tusa este o invitatie de a ocoli Braila in urmatorii patru ani, lucru pe care sintem siguri ca l-ar fi facut si daca nu era rugata.

Doru "Infringatoru" Damian

Pesedistul Doru Damian a reusit in Parlamentul Romaniei, dar fara loc. Omu' a luat o circa de voturi (peste 10.000), s-a clasat pe prima pozitie in colegiul sau, insa altcineva a ajuns deputat in locul lui. Frustrarea care il incearca pe Damian este maxima, el fiind la un pas sa crape de ciuda. Bine ca are asigurat in continuare postul de consilier local, ca altfel am fi fost pusi acum in situatia de a relata o tragedie. Premiul pentru Damian este o diploma pe care sta scris mesajul "Ai invins - continua! Ai pierdut - lasa-te la mina ta, bre!"

Dan Sabau "Babalau"

Uite abia acum imi dau seama ca dr. Sabau a disparut brusc din politica. Stiu ca Nicolae Mitroi l-a lucrat magistral pe Sabau, astfel incit acesta sa nu mai candideze, iar de nervi, a doua zi, doctoru' si-a luat stetoscopul, bisturiul si celelalte jucarii si dus a fost. Nu a mai auzit nici naiba de el. Zici ca l-a inghitit pamintul. Oricum, disparitia lui Dan Sabau de pe scena politica nu reprezinta nici pe departe o pierdere. Personal, apreciez sincer faptul ca el a ales sa-si dea Delete, astfel ca ii dau drept premiu un plic in care se afla suma de 5.000 de euro, ca sa ne abatem de la vechile practici.

Eugen "Cauciuc" Badalan

Generalu' pensionar s-a lipit si el de un loc de nemunca in Parlament, cam la fel ca Cibu. Si zic asta pentru ca si Eugen Badalan a luat bataie atit la alegerile pentru primarie, cit si la cele din 30 noiembrie. Daca Cibu a candidat din orgoliu, pentru a demonstra ca inca mai este viril dpdv. politic, Badalan a intrat in cursa pentru Parlament, pentru ca avea mare nevoie de imunitate. Dosarul "Anvelopa" il pindea tot mai insistent, iar in instanta se putea intimpla orice. Acum, Badalan poate face revelionul linistit, caci are toate anvelopele in regula, deci nu exista pericolul de a face pana, cel putin pina in 2012.

Simona Draghincescu

Uite ca ne-am luat cu treaba, atit noi, cit si primarul Simionescu, si am uitat sa o dam jos din functie pe tanti Simona de la Piete. La un moment dat se vorbea insistent in presa ca ea ar trebui sa lase locul vacant, adica sa plece. Dupa razboiul de gherila purtat cu nasul ei, C-tin Cibu, razboi caruia, iata, i-a supravietuit, Simona Draghincescu poate spune cu mindrie ca anul 2008 nu a fost deloc rau pentru ea. Banu' s-a strins maracine in portofel la dinsa, iar cei care ar fi putut sa-i traga presul de sub picioare se comporta de parca ar fi sedati. Sa fi facut oare tanti Simona vreun blat cu pesedistii, pentru a-si salva locul de munca? Daca lucrurile stau asa, atunci merita un premiu pentru parsivenie.

Nae "Toi" Mitroi

Gata, asta este ultima comanda pe care o luam noi, cei de la Scormonitoru, pe anul 2008. Clientul nostru, pe care il vom servi acum, la inchiderea editiei, este nimeni altul decit celebrul consumator, Nicolae Mitroi. Fostul prefect a avut un an bun, daca e sa tinem cont ca vodca a ramas la pretul din 2007. Prin urmare, Mitroi nu are motive sa se plinga sau sa reclame faptul ca nu a fost servit asa cum se cuvine. Sa ne aducem aminte ca, in 2008, Nae Mitroi a ajuns presedinte al PDL Braila, ca l-a alungat pe Sabau din partid si ca de atunci nu si-a mai revenit din starea de euforie care il caracterizeaza.
Hai "La multi ani" si sa ne auzim cu bine in 2009, cind o vom lua de la capat cu personajele de mai sus, sa nu care cumva sa creada ca sint de capul lor in administratia locala. Pa!
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii