Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

S-a dat drept director al Colegiului Economic pentru a obţine credite bancare

Un brăilean de 55 de ani, domiciliat în Bucureşti, s-a dat drept director adjunct al Colegiului Economic "Ion Ghica" şi a încercat să obţină două credite de la bancă, folosind acte false. Gheorghe Coatu a găsit o carte de identitate şi folosindu-se de datele persoanei respective a întocmit două adeverinţe de venit şi o copie a unei cărţi de muncă. Ulterior, bărbatul a mers la sucursalele a două bănci şi a solicitat împrumuturi, însă angajaţii acestora au descoperit că actele depuse de solicitant sunt false şi au chemat poliţia.

După ce a fost prins în plasă, bărbatul a fost cercetat şi trimis în judecată pentru comiterea infracţiunilor de însuşire a bunului găsit, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals în înscrisuri oficiale, uz de fals şi tentativă de înşelăciune. Iniţial, inculpatul a fost cercetat în stare de reţinere, apoi în stare de libertate, asta după ce instanţa a respins propunerea de arest preventiv şi a luat măsura obligării de a nu părăsi localitatea pentru 29 de zile.

În fapt, în luna iunie, Gheorghe Coatu a găsit o carte de identitate pierdută de Ion Lazăr, bun pe care şi l-a însuşit. Folosind datele din actul de identitate, inculpatul a făcut două adeverinţe de venit, două exemplare ale unei fişe fiscale şi o copie a unui carnet de muncă cu menţiunea olografă "conform cu originalul". Toate înscrisurile conţineau menţiuni nereale privind calitatea de angajat al Colegiului Economic "Ion Ghica" Brăila, în funcţia de director adjunct. După ce şi-a "confecţionat" actele necesare, în data de 7 septembrie, bărbatul s-a prezentat la Banca Transilvania şi Unicredit Ţiriac Bank SA, unde a solicitat acordarea de credite în cuantum de 25.000 lei şi, respectiv, 32.000 lei. În acest scop, Gheorghe Coatu a folosit identitatea nereală "Lazăr Ion" şi a pretins că are calitatea de director adjunct al Colegiului Economic. Ambele cereri au fost respinse, iar la data de 17 septembrie, reprezentanţii Băncii Transilvania - Sucursala Brăila au sesizat organele de poliţie. Asta după ce, în cadrul procedurilor de acordare a creditului, angajaţii unităţii bancare au verificat telefonic realitatea cărţii de identitate a inculpatului. Ulterior, Inspectoratul Teritorial de Muncă a trimis o adresă din care rezulta clar că Gheorghe Coatu nu figurează în evidenţe ca fiind încadrat pe bază de contract individual de muncă, iar carnetul de muncă folosit nu este în evidenţe. În urma expertizei grafologice, a rezultat faptul că inculpatul este cel care a scris adeverinţele de venit şi tot el a adăugat menţiunea "conform cu originalul" pe copiile carnetului de muncă. Mai mult, conducerea Colegiului Economic "Ion Ghica" a confirmat faptul că bărbatul nu este angajat al instituţiei. Luat la întrebări de anchetatori, inculpatul, care are studii superioare, a recunoscut săvârşirea faptelor.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii