Mergi la conţinutul principal

S-au majorat indemnizatiile pentru nemunca

Oare care-i smecheria? Care-i misterul? Ce trebuie sa faci pentru a ajunge membru intr-un consiliu de administratie la o societate la care actionar majoritar este CLM? E vorba - nu-i asa? - sa tii friiele unei societati comerciale cu zeci de angajati. Ma gindesc ca trebuie sa fi demonstrat cumva ca esti capabil sa faci asa ceva. Ca ai solide cunostinte de management, de marketing, ca ai habar macar - daca vorbim de CET, spre exemplu - cu ce si daca gigacaloria se maninca. Trebuie sa fii responsabil pentru felul in care cheltuiesti banul public si sa fii constient ca esti platit de comunitate si ca trebuie sa lucrezi in slujba ei.
Nu, nu sint naiv. Stiu, asa cum stie, probabil, toata lumea, ca posturile de membru in astfel de consilii de administratie sint joburi de momii. De papusi de cirpa actionate la comanda politica sau lasate fara comanda, ca, oricum, treaba lor in consiliile de administratie e treaba statului. Statului degeaba, fireste. In fond, legea care consfinteste functionarea societatilor cu capital majoritar de stat in acest mod este, din punctul meu de vedere, special conceputa pentru a da un ciolan de ros activistilor de partid din esalonul doi. In timp ce esalonul unu se cocoata pe liste in Parlament ori primesc posturile caldute de directori, cei din linia a II-a ori a III-a sint plasati (si) prin aceste consilii de administratie, unde, pentru citeva ore in care citesc trei hirtii si ridica o mina in sus primesc citeva milioane bune. La urma urmei, banii pe care ii primesc acum sint recompensa pentru "munca" prestata in timpul campaniei electorale. Sau, mai bine zis, faptul ca vor primi aceste posturi in cazul in care partidul lor va ajunge la putere a fost motivatia care i-a minat in lupta electorala.
Una peste alta, pot sa inteleg faptul ca politica trece si prin stomac - sau mai ales prin stomac - dar nu pricep in ruptul capului, ce motivatie au avut consilierii locali atunci cind au majorat indemnizatia de sedinta a membrilor din consiliul de administratie al CET cu 30%. Pentru acesti consilieri nu conteaza ca CET este un mamut cu pierderi de miliarde, pierderi pe care o sa le platim, in final, tot noi, brailenii. Nu conteaza ca societatea are de recuperat subventii de miliarde de la Primarie, subventii pe care o sa le platim, in final, tot noi, brailenii. Nu conteaza ca merge ca dracu' silindu-si clientii sa stea fara apa calda trei saptamini si ca, pentru a supravietui are nevoie de o lege preferentiala, lege care ingradeste libertatea omului de a alege de la cine isi cumpara un serviciu. Nu conteaza daca momiile din consiliul de administratie fac sau nu fac ceva acolo si nici daca brailenii ar fi sau nu de acord ca banii publici sa fie aruncati pe nimic. Pentru ei, brailenii care conteaza sint Prundea, Ionascu, Ghionu si Broasca, tovarasii lor de la CET.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro