Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

S-au aflat si ultimii doi deputati de Braila

Tabloul alesilor parlamentari ai judetului Braila este deja complet, aseara fiind confirmate ultimele dileme, in cazul colegiilor I si V pentru Camera Deputatilor. Astfel, liberala Diana Tusa si-a adjudecat mandatul de deputat in Colegiul I, de pe pozitia a 3-a ca numar de voturi, iar PSD-istul Cristian Rizea a obtinut mandatul de deputat, din postura de cistigator al cursei electorale in Colegiul V.
Prima informatie ne-a fost confirmata chiar de catre fericita proaspata deputata: "Este adevarat ca am obtinut mandatul de deputat in colegiul in care am candidat. Eu stiu ca se fac si se vor face o multime de speculatii asupra modului in care am obtinut acest mandat, dar vreau sa va spun ca modalitatea de atribuire a mandatelor este foarte clar prevazuta de lege si nimeni nu poate interveni in proces, absolut nimeni. De aceea a si fost necesar sa se afle oficial rezultatul votului in intreaga tara, s-a calculat un coeficient, in functie de rezultatele fiecarui partid si pe baza acestui coeficient s-au stabilit mandatele, in colegiile ramase libere, dupa atribuirea mandatelor candidatilor care au obtinut peste 50% din voturi. Nu ma deranjeaza faptul ca am obtinut acest mandat in conditiile in care m-am situat pe locul 3 in colegiu, ca numar de voturi si nu cred ca se poate pune problema legitimitatii acestuia. Pe de alta parte, este adevarat, toata lumea a spus ca aceasta lege, a votului uninominal, are imperfectiuni. As fi preferat sa conving un numar mai mare de braileni sa ma voteze, sa adun peste 50% din optiunile cetatenilor, dar poate ca voi reusi acest lucru la urmatoarele alegeri".
In ce priveste mandatul obtinut de PSD-istul Cristian Rizea, informatia ne-a fost confirmata de presedintele executiv al PSD Braila, Aurel Simionescu.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii