Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

S-au afişat rezultatele la Definitivat! Doi profesori au obţinut media 10

• înainte de contestaţii, rata de promovare în judeţul nostru este de 69,23%, 63 dintre cei 91 de profesori care au susţinut examenul reuşind să obţină medii peste 8

 

Au fost publicate rezultatele înregistrate de candidaţii care au susţinut proba scrisă din cadrul examenului naţional pentru definitivare în învăţământ, sesiunea 2020. Rezultatele au fost publicate cu o zi mai devreme faţă de calendarul anunţat iniţial, iar la nivelul judeţului nostru, înainte de contestaţii, se înregistrează o rată de promovare de 69,23%, mai mică decât anul trecut când a fost de 74%. Conform datelor transmise de Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila, la Definitivat s-au înscris 100 de profesori, dar au fost admişi să participe la proba scrisă 91 de candidaţi, iar un număr de 63 de profesori au promovat examenul. Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obţină minimum media 8, calculată ca medie ponderată a notelor obţinute la toate probele de examen, inclusiv proba scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie de cel puţin 8 (opt) pentru promovarea examenului.

În ceea ce priveşte proba scrisă, conform datelor publicate pe site-ul www.definitivat.edu.ro, doi profesori brăileni au obţinut nota 10. Este vorba despre Ioana Alexandra Dinu de la Liceul de Arte, care a susţinut examenul pentru disciplina Arte vizuale. A doua notă de 10 a fost obţinută de Raluca Mădălina Voiculeţ de la Grădiniţa cu program prelungit nr. 39, care a dat examen pentru educatori.

Au fost însă şi profesori brăileni care au dat chix la proba scrisă. Este cazul unui candidat care a luat nota 1,4 la disciplina Educaţie fizică şi sport, aceasta fiind şi cea mai mică notă obţinută de un candidat la această probă. Acelaşi profesor are nota 10 la proba de inspecţie la clasă şi la proba de portofoliu. Un alt exemplu este al unui învăţător care a obţinut nota 3,6 la examenul scris. Trebuie precizat că doar patru profesori au luat note sub 5 la proba scrisă.

 

69,17%, rata de promovare la nivel naţional

 

Asta arată datele centralizate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, 101 candidaţi din toată ţara reuşind să promoveze proba scrisă a Definitivatului cu nota 10. Au fost declaraţi promovaţi, înainte de înregistrarea şi soluţionarea eventualelor contestaţii, 4.176 de candidaţi cu medii între 8 şi 10.

În această sesiune, 6.775 de candidaţi au avut dreptul de a susţine proba scrisă din data de 22 iulie. Au fost prezenţi 6.480 de candidaţi (95,65%). Dintre aceştia, 433 de candidaţi s-au retras, iar opt candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Două lucrări au fost anulate în centrele de evaluare.

Rezultatele finale se vor afişa pe 4 august 2020.

Persoanele care nu au promovat examenul se pot prezenta la o nouă sesiune după reluarea, de fiecare dată, anterior susţinerii examenului, a stagiului de practică de un an şcolar.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii