Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

S-au întors utilajele pe Calea Galaţi

• de astăzi, cel târziu de mâine, lucrările de reabilitare a acestei artere rutiere ar trebui să reînceapă în forţă • primarul Marian Dragomir spune că, săptămâna trecută, i-a ameninţat cu penalizări pe constructori, în cazul în care nu se apucă serios de treabă

 

După săptămâni întregi în care şantierul părea abandonat, lucrările de reabilitare a Căii Galaţi se vor retrezi la viaţă. Cel puţin aşa dă asigurări primarul Marian Dragomir, care spune că, săptămâna trecută a avut o discuţie “neprincipială şi tăioasă” cu constructorul, căruia i-a atras atenţia că, dacă nu se apucă serios de treabă, vor începe să curgă penalităţile. Ieri, primarul ne-a informat că firma bucureşteană “Telor Invest” pare să fi înţeles mesajul. “Din câte mi s-au adus la cunoştinţă, au adus la faţa locului toate utilajele necesare, iar de mâine (astăzi n.n.) pornesc şi staţia de asfalt, astfel încât să reînceapă lucrările în forţă”, ne-a declarat Dragomir.

Într-adevăr, pe Calea Galaţi îşi făcuseră, ieri, apariţia mai multe utilaje, care în ultimele săptămâni lipsiseră complet din peisaj. După cum se ştie, firma care a câştigat contractul de reabilitare a Căii Galaţi, între podul Brăiliţa şi ieşirea din municipiu, este “Telor Invest” Bucureşti. Lucrarea este finanţată de Ministerul Dezvoltării, care a alocat pentru acest proiect 3 milioane de lei, fără TVA, în baza Ordonanţei 28 din 2013.

Şantierul a fost deschis încă din luna decembrie a anului trecut, însă lucrările au stagnat pe perioada iernii, au pornit în primăvară, apoi s-au blocat din nou, deoarece a trebuit ca, pe tronsonul dintre podul Brăiliţa şi intrarea în cartierul Vidin, să se monteze branşamente de apă şi canalizare, de către echipe de muncitori ale Companiei de Utilităţi Publice “Dunărea” Brăila. Branşamentele respective au fost finalizate în luna mai, iar din acel moment ar fi trebuit ca lucrările de asfaltare a Căii Galaţi să se deruleze în flux continuu. S-a întâmplat, însă, exact invers, asfaltările stopându-se complet.

Întrebat cum au motivat cei de la “Telor Invest” lipsa de activitate de pe şantier, primarul Marian Dragomir ne-a declarat că nu a primit nicio justificare din partea firmei bucureştene.
Categorie articol: 

Comentarii