Mergi la conţinutul principal

S-au înmulţit plajele în staţiunea Lacu Sărat

Dacă până în urmă cu un an - doi, singura plajă amenajată pe malul Lacului Sărat era cea administrată de "Unita Turism", în acest sezon estival oferta este ceva mai diversificată. Pe lângă plaja centrală, mai funcţionează, în stânga şi în dreapta, două plaje ceva mai mici ca dimensiuni, însă mai bine dotate. Chiar la intrarea în staţiune, cu circa 100 de metri înainte de rondou, se află poarta spre plaja Unităţii de Tratament Balnear a Complexului "Perla" - fosta bază de tratament a pensionarilor din agricultură. Pe o suprafaţă de câteva sute de metri pătraţi, cei de la "Perla" au împrăştiat un strat gros de nisip, au montat umbrele de soare şi au făcut scări betonate de acces în lac. Plaja a fost amenajată în acest fel în vara anului trecut, spre sfârşitul sezonului estival, prin luna august, funcţionând propriu-zis doar câteva săptămâni. Clienţii nu s-au lăsat, însă, aşteptaţi, în condiţiile în care tariful de acces este 6 lei pentru adulţi şi 3 lei pentru copii. "Cât timp am avut deschis, a fost arhiplin. Avem condiţii civilizate, grupuri sanitare separate, pentru femei şi bărbaţi, vestiare, de asemenea, separate, duşuri cu apă încălzită cu panouri solare. Oferim şezlonguri şi avem şi parte de alimentaţie publică, de unde turiştii pot servi atât băuturi răcoritoare cât şi gustări", ne-a spus Vasile Roman, administratorul Complexului "Perla". Acesta precizează că, în vara aceasta, plaja se va deschide pentru public începând cu 15 iunie. "Oricum, încă e destul de răcoare. După 15, când începe şi vacanţa copiilor, cu siguranţă o să se mai încălzească vremea", ne-a mai declarat Roman.
În staţiune, dincolo de spaţiul ocupat de "Unita Turism", s-a mai deschis, tot din vara lui 2015, plaja privată "Irina". Destul de redusă ca dimensiuni, şi aceasta încearcă să îşi atragă clienţi prin facilităţi care să creeze cât mai mult confort. Spre deosebire de plaja "Perla", unde s-a ales varianta nisipului, şi de cea a "Unita Turism", unde s-a păstrat iarba naturală, la "Irina" s-a optat pentru o mochetă din plastic, "gazon artificial", după cum explică patronii. Aici, tariful de acces este stabilit în funcţie de cererea clienţilor. Cei care vor să beneficieze de şezlong plătesc 12 lei, pentru adulţi, şi 10 lei, pentru copii. Fără şezlong, intrarea costă 7 lei, pentru adulţi şi 5 lei, pentru copii.
Clienţii mai beneficiază de mini-parc pentru copii, cu tobogan, balansoar, piscine de mici dimensiuni, de biliard, de un loc umbrit unde pot servi masa - administratorii spun că la barul plajei nu se servesc decât băuturi, deci turiştii trebuie să vină cu pacheţel de acasă dacă vor să-şi potolească foamea. Şi plaja "Irina" este dotată cu cabine de duş şi grupuri sanitare moderne, iar accesul în lac se face pe o platformă construită special.
Lângă plaja "Irina", vechiul solar din staţiune, administrat de aceeaşi firmă privată, şi-a deschis deja porţile. Aici este permis doar accesul femeilor, tariful întreg fiind de 7 lei, iar cel pentru copii, 3 lei. Se pot închiria şi şezlonguri, cu 7 lei, sau saltele, cu 5 lei.

Cu gândul la vremuri mai bune

În ceea ce priveşte plaja clasică, cea administrată de "Unita Turism", taxele de acces au rămas neschimbate faţă de anul trecut: 7 lei pentru adulţi şi 3,5 lei pentru copii. Condiţiile sunt, de asemenea, aceleaşi: pe jos, iarbă - ceea ce nu este neapărat un lucru rău, dacă se face o întreţinere corespunzătoare -, iar duşurile sunt doar cu apă rece.
Sorin Boşneag, directorul "Unita Turism" Brăila, speră că, după alegerile din 5 iunie, lucrurile se vor schimba, în sfârşit. Boşneag dă vina, pentru actuala stare de fapt, pe certurile existente între Primăriile Brăila şi Chiscani, pe vremea când comuna vecină era condusă de fostul primar Ion Crăciun. Din moment ce acesta a pierdut alegerile, în favoarea unui reprezentant al PSD, cum s-a întâmplat şi la Brăila, se speră că lucrurile vor intra în normalitate, iar cele două Unităţi Administrativ Teritoriale vor colabora pentru schimbarea stării de fapt din staţiune. "Noi încercăm de câţiva ani să facem investiţii în modernizarea plajei, dar din cauza situaţiei tensionate şi a procesului pe rol existent între Brăila şi Chiscani avem blocate fondurile respective. Dacă va exista o altă atmosferă de lucru, probabil că vom face şi noi nişte schimbări. Intenţionăm, de exemplu, să montăm panouri solare, pentru apă caldă", ne-a declarat Sorin Boşneag.
Şi Vasile Roman, administratorul Complexului "Perla", şi-a exprimat speranţa că lucrurile vor începe să se mişte în direcţia bună pentru staţiune. "E nevoie de o mulţime de investiţii. Pe lângă refacerea aleilor şi spaţiilor verzi, mai sunt şi nişte lucruri mai puţin ştiute, dar foarte importante. E nevoie, de exemplu, de modernizarea postului de transformare din staţiune, pentru că în momentul de faţă pică tensiunea foarte des şi avem mari probleme cu aparatura medicală din baza de tratament", ne-a declarat Vasile Roman.
Noul primar al Brăilei, Marian Dragomir, a declarat, recent, în cadrul unei conferinţe de presă, că va acorda o atenţie deosebită Staţiunii Lacu Sărat şi, împreună cu primarul ales al Chiscaniului, Costică Coja, despre care spune că nu îi este doar coleg la PSD ci şi "un vechi prieten", va încerca să regleze lucrurile. "Există acel proces pe rol cu disputa teritorială între Brăila şi Chiscani. Urmează ca justiţia să dea un verdict. Dacă va fi favorabil Brăilei, vom invita Chiscaniul să se asocieze cu noi, pentru realizarea investiţiilor necesare în staţiune", a declarat Marian Dragomir.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro