Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

S-a încheiat Simpozionul Internaţional de Sculptură “NICĂPETRE“

• cele trei noi opere de artă vor fi amplasate pe Bulevardul Independenţei

 

Desfăşurat la Brăila, în curtea Colegiului Tehnic “C. D. Neniţescu”, în perioada 5 august – 9 septembrie, Simpozionul Internaţional de Sculptură Monumentală “NICĂPETRE “, aflat la cea de a lV-a ediţie a luat sfârşit.

La ediţia din acest an, care a avut ca temă “Mitul Cultural şi Jertfelnic” au fost primite 25 de proiecte, semnate de 18 autori,  dintre care cinci din România, două din Bulgaria, trei din Ucraina şi câte unul din Republica Moldova, Taiwan, Iran, Japonia, Canada, Italia, Argentina şi Costa Rica.

Simpozionul a fost iniţiat de consilierul judeţean Marian Căpăţână, finanţat de Consiliul Judeţean Brăila, organizat de Muzeul Brăilei “Carol I” şi Primăria Municipiului Brăila şi a fost coordonat de dr. Maria Stoica, şeful Secţiei Artă din cadrul Muzeului.

Din cele 25 de proiecte depuse şi semnate de cei 18 autori, juriul a selectat 3: Ana-Maria Negară, cu proiectul “Lumina Sfântului Duh”; Tavanxhiu Genti   din Italia, cu proiectul “Fragile” şi Vlad-Dan Perianu, cu proiectul “Pasărea Phoenix – Jertfă şi Renaştere”. Lucrările intră în patrimoniul Consiliului Judeţean, iar Bulevardul Independenţei se va îmbogăţi cu încă trei opere de artă.

 
Categorie articol: 

Comentarii