Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

S-a încheiat Festivalul Internaţional de Jazz

• Trofeul Johnny Răducanu la cea de a VI-a ediţie a  Festivalului Internaţional de Jazz Johnny Răducanu a fost câştigat de Walter Ricci din Italia

 

Timp de trei zile, în perioada 19-21 octombrie, Teatrul „Maria Filotti” Brăila a găzduit cea de a VI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Jazz Johnny Răducanu. După cum v-am informat, în acest an, în urma preselecţiilor, în concurs au fost admişi 14 concurenţi, care au evoluat în primele două seri, iar duminică seara a fost Gala Laureaţilor, în cadrul căreia s-au acordat cele 6 premii.

Câştigătorii Festivalului Internaţional de Jazz Johnny Răducanu, ediţia a VI–a, sunt:

Trofeul Johnny Răducanu: Walter Ricci - Italia– 5.000 euro

Premiul pentru Cel mai bun solist instrumentist: Robert Cozma - România– 2.500 euro

Premiul pentru Cel mai bun solist vocal: Anita Petruescu - România– 2.500 euro

Cea mai bună formaţie: Stefano Copari Quartet - Italia – 3.000 euro

Premiul pentru cel mai promiţător interpret: Enrique Oliver Gomez - Spania– 2.500 euro

Premiul pentru cea mai bună compoziţie: Gianni Gagliardi - Spania– 2.500 euro

În fiecare seară, după secţiunea de concurs, pe scena Teatrului „Maria Filotti” au fost susţinute recitaluri de către nume cunoscute din lumea jazz-ului, totul culminând cu un concert susţinut de Michael Creţu TRIO.

De precizat este faptul că festivalul a fost prezentat de Cristian Marica, iar soliştii au fost acompaniaţi de Andrei Tudor Band. 

Organizatorii Festivalului Internaţional de Jazz Johnny Răducanu au fost: Consiliul Judeţean Brăila, prin Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Brăila, cu sprijinul Primăriei Municipiului Brăila, prin Teatrul „Maria Filotti”.
Categorie articol: 

Comentarii