Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

S-a încheiat a doua repartizare la titularizare

După ocuparea posturilor titularizabile din învăţâmântul preuniversitar, a venit şi rândul viitorilor suplinitori să afle unde îşi vor continua activitatea. Astfel, dacă la şedinţele publice de joi, 31 iulie, au participat doar candidaţii care au obţinut note peste 7 la examenul de titularizare, de data aceasta au fost prezenţi cei care au reuşit să treacă de nota 5. În această situaţie se regăsesc peste 160 de dascăli brăileni care, în urma redistribuirii locurilor vacante din şcoli şi grădiniţe, au ocupat câte un post de suplinitor, valabil un an de zile.
Concret, din informaţiile centralizate ale ISJ Brăila, reiese că la Centrul de Examinare nr.1 organizat la Colegiul Naţional "Nicolae Bălcescu" au fost repartizaţi 112 candidaţi, iar la Centrul de Examinare nr. 2 organizat la Liceul de Artă "Hariclea Darclee" au fost repartizate 52 de posturi. Din cele 164 de posturi de suplinitori ocupate la Brăila, cele mai multe sunt pentru profesori, respectiv 118, în timp ce 28 sunt pentru educatoare şi 18 pentru învăţători.
"La Bălcescu am repartizat 112 candidaţi şi la Hariclea Darclee, 52. Astfel, la Centrul 1, la Limba Engleză am repartizat 17 candidaţi, la Franceză 7 candidaţi, la Germană unul singur, un candidat a ocupat postul de profesor documentarist, 14 de profesor de Educaţie fizică, 3 de Psihopedagogie specială, un candidat la Terapie complexă şi integrată, 5 la Limba Română, 17 la Religie. La învăţători au fost repartizaţi 18 candidaţi şi la educatori 28. La Centrul de Examinare nr. 2 au predominat disciplinele tehnice şi celelalte discipline de profil după cum urmează : 1 candidat la Alimentaţie publică, 1 candidat la Comerţ maiştri instructori, 3 candidaţi la Educaţie tehnologică, 1 candidat la Electrotehnică-Electromecanică-energetică maiştri instructori, 2 candidaţi la Informatică, 1 la Mecanică, 6 la Biologie, 6 la Geografie, 11 la Matematică, 5 la Arte vizuale, 3 candidaţi la Educaţie muzicală, un candidat la Educaţie muzicală specializată-secţia vioară, un candidat la Cultură civică, 3 la Economie şi educaţie anteprenorială, 2 la Filosofie şi 5 la Istorie", a declarat pentru "Obiectiv", inspector resurse umane în cadrul ISJ Brăila, Petruţa Calu.

Candidaţii nerepartizaţi mai au o şansă

O nouă şedinţă de repartizare va mai avea loc după data de 20 august. "În următoarele şedinţe publice noi mai avem dreptul să mai actualizăm lista. Pentru că vor avea loc repartizări în baza notelor din anii anteriori. Dar asta se va întâmpla după 20 august", a subliniat reprezentantul ISJ Brăila. Cu alte cuvinte, candidaţii care au rămas nerepartizaţi, fie pentru că cererea a fost mai mare decât oferta, fie pentru că unii candidaţi, deşi eligibili pe post au refuzat orele, vor mai avea o şansă până la 1 septembrie. "Au fost şi discipline unde candidaţii, deşi au îndeplinit condiţiile de repartizare prevăzute la metodologie, adică nota 5 atât la inspecţia la clasă cât şi la proba scrisă, au refuzat orele puse la dispoziţie. Cum este la fizică, unde orele puse la dispoziţie de noi nu au corespuns cu aşteptările lor. Dar au fost şi discipline unde au rămas candidaţi nerepartizaţi deoarece nu am avut ore să le dăm. La geografie au rămas 4, la istorie 11 şi mai multe posturi la disciplinele tehnice. Cei mai mulţi nerepartizaţi au fost, însă, la limba română, 37", a conchis inspectorul Petruţa Calu.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii