Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sătul să tot fie acuzat că este necioplit, Stancu s-a făcut tâmplar

Dar la bătrâneţe, adică atunci când ai 62 de ani, cât are nenea Bunea Stancu, un an pierdut din viaţă face cât două veacuri. Şi asta pentru că, doooh!, nu prea mai ai timp de pierdut, mă-nţelegi? Şi Bunea Stancu mai are de stat, căci dosare stufoase încă aşteaptă să fie soluţionate de judecători.
Dar să trecem peste aceste aspecte oarecum triste şi să ne concentrăm pe veştile bune, pozitive sau happy, cum zic americanii. Şi ce ştire poate fi mai pozitivă dacă nu aceea că oamenii învaţă, că se instruiesc, că deprind o meserie, oriunde s-ar afla, chiar şi la Focşani, ca să zic aşa. De exemplu, lui Gheorghe Bunea Stancu i-au trebuit 62 de ani ca să se apuce să înveţe şi el o meserie. A durat mult până să se apuce, dar uite că în mai puţin de un an de zile el a reuşit să absolve magna cum laudae sofisticatul curs de tâmplărie care s-a desfăşurat în cadrul Penitenciarului Focşani. Fire ambiţioasă, Bunea Stancu s-a pus cu burta pe rândea şi a învăţat cam toate trucurile de modelare a lemnului prin aşchiere. Ăia dintre voi care aveţi nevoie de o mobilă nouă de bucătărie, de vreun dulap în hol, puteţi apela cu încredere la domnul tâmplar Gheorghe Bunea Stancu, cu condiţia să mai aveţi puţintică răbdare să se libereze din puşcărie.
Eu, unul, mă bucur să aflu că încă există oameni care se pot recalifica, care o pot lua de la capăt dpdv profesional şi după vârsta de 60 de ani. Vedeţi cum am ajuns să îl dăm pe Bunea Stancu exemplu pentru că, iacătă, reprezintă un model de urmat pentru noi toţi? Ştiu, sună ironic, ba chiar este ironic, dar ăsta e adevărul: Bunea Stancu reuşeşte să ne surprindă şi din puşcărie. După ce ne-a surprins cu pantalonii în vine vreo 10 ani la rând, timp în care a reuşit să teleporteze vreo două basculante de bani din vistieria CJ Brăila, acum acelaşi Bunea Stancu ne uimeşte cu capacitatea sa de a se reinventa.
Desigur, ca şi voi, am stat şi noi şi ne-am întrebat ce naiba l-o fi apucat pe Bunea Stancu să aleagă tâmplăria, adică o meserie caracterizată în special de regula „muncă multă, bani puţini". Dacă făcea şi el nişte cursuri aprofundate de calculatoare, să devină un hacker adevărat, capabil să spargă seifurile virtuale ale celor mai bogate bănci din lumea asta, parcă altfel îl apreciam, nu-i aşa? Da, dar ce vreţi, dacă Bunea Stancu a tot auzit până la 62 de ani că este necioplit, s-o fi gândit şi omu că soluţia pentru a scăpa de eticheta asta este să se facă tâmplar, ceea ce s-a şi întâmplat!

 
Categorie articol: 

Comentarii