Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sărbători de «foc» pentru pompierii brăileni

•aceştia au intervenit la 7 incendii, dintre care două chiar la miezul nopţii trecerii dintre ani • lucrătorii ISU Brăila au mai fost solicitaţi şi la alte peste 20 de situaţii de urgenţă, cum ar fi accidentele rutiere cu victime încarcerate

 

Trecerea în Noul An le-a adus lucrătorilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Dunărea” al judeţului Brăila multe misiuni. Din 30 decembrie 2019 şi până pe 3 ianuarie, pompierii au intervenit la stingerea a şapte incendii produse în municipiu şi judeţ, plus alte zeci de situaţii de urgenţă.

În ultimele 24 de ore din 2019, Detaşamentul 1 de Pompieri Brăila a intervenit pentru limitarea şi lichidarea a două incendii izbucnite în municipiu. Primul foc a fost sesizat la o locuinţă de pe strada George Topârceanu. A ars funinginea depusă în sobă şi pe horn. Autospeciala de stingere cu apă şi spumă care a intervenit a reuşit să stingă focul. Cauza probabilă a acestui incendiu a fost jarul sau scântei şi coşul de fum necurăţat, una dintre cele mai frecvente cauze de aprindere a focului în perioada sezonului rece. Cel de-al doilea incendiu din ultima zi a anului trecut a izbucnit la o casă părăsită de pe bulevardul Alexandru Ioan Cuza. Au ars aproximativ 150 de kilograme de gunoi menajer. Pompierii au stabilit că persoanele care ocupau spaţiul respective au dat foc unor materiale textile şi au lăsat focul nesupravegheat.

În perioada 31 decembrie 2019 – 3 ianuarie 2020, subunităţile ISU Brăila au fost solicitate să intervină la 28 de situaţii de urgenţă. Dintre acestea, cinci au fost incendii. Mai exact, în noaptea în care brăilenii sărbătoreau trecerea în Noul An şi admirau focul de artificii, pompierii interveneau pentru limitarea şi lichidarea a două incendii în municipiu, pe Aleea Lalelelor şi pe Str. Râmnicu Sărat. În cazul focului de pe Aleea Lalelelor, au ars bunurile dintr-o cutie de depozitare amplasată la fereastra bucătăriei şi tâmplăria din PVC, iar în cazul celui de pe Rm. Sărat, circa 5 metri liniari de gard din plasă PVC. Cauza probabilă care a dus la producerea celor două incendii a fost folosirea necorespunzătoare a materialelor pirotehnice (artificii, petarde). Pe 1 ianuarie 2020, la ora 17.20, Garda 3 de intervenţie Făurei a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă pentru limitarea şi lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată, izbucnit pe DJ 203S, pe raza localităţii Surdila Găiseanca. Au ars circa 10 metri pătraţi vegetaţie uscată. Cauza producerii incendiului a fost focul deschis în spaţii deschise. A doua zi, a fost rândul Gărzii 2 Intervenţie Însurăţei să intervină cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism aflat pe raza oraşului Însurăţei. Autoturismul a ars în totalitate. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un scurtcircuit la instalaţia electrică. În aceeaşi zi, alte două echipaje din cadrul Detaşamentului 1 de Pompieri Brăila au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă pentru a stinge focul izbucnit la o locuinţă de pe Aleea Policlinicii din municipiu. Au ars un televizor, o noptieră şi circa 100 kg textile dintr-o încăpere. Cauza probabilă a focului a fost un radiator amplasat necorespunzător faţă de materialele combustibile.

Din fericire, în niciunul dintre cele cinci incendii nu s-au înregistrat victime.

Lucrătorii ISU au intervenit şi în alte situaţii de urgenţă. Spre exemplu, a fost nevoie de aceştia la un accident rutier cu victime încarcerate. Pe 2 ianuarie, în jurul orei 13.30, două echipaje au intervenit cu o autospecială de descarcerare şi o autospecială de stingere cu apă şi spumă pentru a elibera o persoană dintre fiarele contorsionate ale unei maşini avariate. Accidentul rutier s-a produs pe Calea Galaţi. Ulterior, victima a fost preluată de un echipaj SAJ şi transportată la UPU Brăila.

Tot în perioada 31 decembrie 2019 – 3 ianuarie 2020, s-a asigurat asistenţa medicală prespitalicească şi transport la UPU Brăila a 14 persoane de către echipajele SMURD ale inspectoratului. De asemenea, s-a intervenit pentru transportul a şase persoane de la domiciliu la ambulanţă, o deblocare de uşă la un apartament şi asigurare zonă accident auto în municipiul Brăila, potrivit unui buletin informativ emis de ISU Brăila.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii